1 ноември Ден на национален траур в Русия

0

1 ноември е обявен за Ден на национален траур в Русия заради жертвите на днешната катастрофа.

До момента спасителите са изнесли над 100 тела, 17 от които са били на деца. В самолета са били 217 души пътници и 7 души екипаж.

Посланикът на Русия в Кайро обяви, че няма шанс да бъдат открити живи хора, въпреки, че имаше съобщения как изпод отломките се чуват гласове за помощ. По данни на властите в Египет, самолетът е бил намерен на земята, разчленен на две. Останките са претърсени за живи хора, но такива няма, предаде БГНЕС.

В Русия в момента е образувано дело за углавно престъпление във връзка с инцидента. Какви са причините за катастрофата, това тепърва ще се изяснява. Те ще бъдат разследвани и от руски екип следователи. Египет, на чиято територия се стовари машината, по отношение на разследването на катастрофи има опит. 

Транспондерът на самолета A321 е престанал да подава данни за параметрите на полета, когато лайнерът е летял над Северен Синай, свидетелстват данните на интернет-портала Flightradar24.com.

В момента, когато изчезва от екраните на радарите, самолетът е бил приблизително на 60 км от гр. Нахл в Северен Синай, който е най-горещата точка на картата на Египет.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари