Корнелия Нинова: Няма договорка да съм председател на НС, щях да знам за това

0
Тя обяви още, че свиква в началото на следващата седмица присъствен пленум на БСП за обсъждане на евентуален проект на коалиционно споразумение
Тя обяви още, че свиква в началото на следващата седмица присъствен пленум на БСП за обсъждане на евентуален проект на коалиционно споразумение Видео: Фейсбук / Дневник

Соцлидерката отрече да тече лидерска среща за подписване на коалиционно споразумение и обяви, че свиква присъствен пленум до дни

Корнелия Нинова отрече да е номинирана за председател на Народното събрание от четирите партии в бъдещата коалиция, информира Dir.bg

"Това категорично не отговаря на истината. Такава договорка нямаме, най-малкото щях да знам за това", отсече соцлидерката по повод информациите от писмото на ДБ, че ПП, БСП, ИТН и ДБ вече се били разбрали да излъчат председател на парламента на ротационен принцип и първият за тази година да бъде именно соцлидерката.

Корнелия Нинова не позволи журналистите да отправят въпроси и направи единствено изявление от името на Изпълнителното бюро.

Тя обяви още, че свиква в началото на следващата седмица присъствен пленум на БСП за обсъждане на евентуален проект на коалиционно споразумение.

По този начин Нинова отрече появилите се информации, че в момента се провеждат лидерски срещи в Народното събрание и се бърза с подписване на коалиционното споразумение още преди първото заседание на новия, 47-и парламент утре.

Соцлидерката обаче поиска провеждането на такава лидерска среща, но с участието на четирите формации едновременно.

"Останаха спорни въпроси, затова очакваме от мандатоносителя ПП да свика лидерска среща на четирите партии, за да изчистим спорните въпроси и да надградим с политически и експертни решения.

В резултат на тази среща да се подготви писмено, коалиционно споразумение с ясно разписани ангажименти по месеци", настоя Нинова.

Такъв проект на коалиционно споразумение трябва да мине през Национален съвет на БСП, напомни тя. След като получим проект на коалиционно споразумение, в началото на следващата седмица свикваме присъствен Национален съвет. По думите ѝ социалистите искат първо да подпишат документа, а едва след това "да си раздаваме постовете".

"Потвърждаваме волята си да положим усилия да има редовно правителство. Второ, не само сме декларирали, но сме показвали на практика, че се борим със задкулисието и не можем да допуснем, че участваме в договорки", каза още Корнелия Нинова.

"Нищо от написаното и публикуваното за БСП и като имена от БСП не отговаря на истината. Нито едно от имената, които се спрягат, като претенции за министри и претенции за министерства, не отговаря на истината", зарече се Нинова. "Ние сме партия с ред и правила", натърти тя. "Нищо от написаното не е вярно", категорична беше тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари