Спасиха кораб от потъване в Порт Саид

0
На борда е имало 12-членен екипаж
На борда е имало 12-членен екипаж

На борда е имало 12-членен екипаж

Екипи на Суецкия канал са спасили плаващия под танзанийски флаг товарен корабЛабатрос” от потъване в Порт Саид, съобщи в. “Ал Ахрам”.

Спасителите са се отзовали на спешно обаждане от капитана, който е съобщил, че корабът се е наклонил надясно и започва да потъва. На борда е имало 12-членен екипаж.

Плавателният съд с дължина 94 метра и широчина 15 метра се е намирал в северната зона за изчакване, преди да се присъедини към движещ се в южна посока конвой. “Лабатрос” е пътувал от Ливан към египетското пристанище Адабия в Суецкия залив в Червено море, предава БТА.

На място са изпратени влекачите “Порт Саид”, “Мосахеб” и “Ал Бахар”, които са спасили екипажа и са помогнали на капитана да избегне потъване.

В момента се извършва технически оглед на кораба. Причините за инцидента все още не са ясни.

През последните месеци техническите екипи на Суецкия канал са в състояние на повишена тревога заради случаите на повреди на плавателни съдове вследствие на атаките на йеменските бунтовници хуси.

Напрежението в Червено море доведе до отклоняване на трафика от международния морски път и спад на приходите с над 50%. Суецкият канал е ключов източник на чуждестранна валута за Египет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари