Знамение край Сандански

0
48 щъркела покриха с крилата си покрива на новостроящата се църква
48 щъркела покриха с крилата си покрива на новостроящата се църква Снимка: Struma.bg

48 щъркела покриха с крилата си покрива на новостроящата се църква „Света Богородица”.

Това се случва в най-голямото в Сандански село - Катунци в навечерието на храмовия празник на църквата. "Това е феноменално явление или знамение", казва 88-годишния Велик Киричков. Явлението става дни преди църквата да бъде покрита и осветена.

„Тук съм роден, тук живея. Такова чудо в селото не се е случвало. Обиколил съм много църкви и храмове в страната и чужбина. За мен това е Божие поверие”, заяви екскметът на Катунци Георги Коцев, цитиран от Struma.bg

Това се случи в навечерието на най-тачения християнски празник Света Богородица. За нас, жителите на селото, това е послание, че църквата след близо десет години строителство трябва да се покрие и да посреща миряни. 48 щъркела се събират за първи път в Катунци, преди да отлетят на юг. Аз не помня досега в селото да е имало повече от 5-6 щъркела”, споделя дядо Велик.

„Досега църквата не е завършена заради финансови проблеми, но през последната година строителството бе възобновено. Този Божи знак, който ни дадоха щъркелите, е предсказание, че идва краят и покривът трябва да бъде завършен".

"Всеки жител на Катунци, станал свидетел на кацането на щъркели на покрива на църквата, го е приел като Божи дар. Ако не покрием църквата до края на годината, има вероятност да се разруши досега построеното”, посочва Коцев.

Източник: Struma.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари