Жена даде 1600 лева за животоспасяваща инжекция

0
Полицията разследва телефонна измама, свързана с коронавируса
Полицията разследва телефонна измама, свързана с коронавируса

Сигнал за извършена телефонна измама, свързана с коронавируса, разследва полицията. 73-годишна жена от село Обретеник е станала жертва на престъплението

В РУ – Бяла е започнато досъдебно производство, затова че възрастна жителка на с. Обретеник е дала сумата от 1660 лева на непознато лице, след като е била заблудена по телефона, че брат ѝ се нуждае от лечение, тъй като се е разболял от новия коронавирус.

В разговор с потърпевшата служителите на реда са документирали, че това се е случило няколко дни преди това - на 31 март, когато на домашния си телефон е получила обаждане от непознат мъж. Той се представил за "доктор" и съобщил, че брат ѝ е болен от коронавирус, поставена му е една животоспасяваща инжекция, но спешно трябва да бъде поставена втора инжекция. Разговорът продължил плачещ мъжки глас, който жената оприличила на гласа на брат си и казал, че тя трябва да му помогне. Разговорът отново бил поет от "доктора", който обяснил за необходимостта от поставянето на втора животоспасяваща инжекция на стойност около 1500 лв. Разговорите с "доктора" продължили повече от два часа, като той накарал жената да опакова 1600 лева в черна найлонова торбичка, които да предаде на шофьора на кола, която ще спре пред адреса ѝ. На водача тя предала парите и дала още 60 лева за услугата.

След като изпълнила указанията се прибрала. По-късно в разговор с дъщеря си разбрала, че е измамена.

Случаят е документиран от полицията и е започнала работа по него, като се разследва престъпление по чл. 209, ал.1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари