Забраниха на китайска телевизия да излъчва Евровизия

0
Европейският съюз за радио и телевизия обясни, че цензурирането не е в съответствие с ценностите му за толерантност към разнообразието
Европейският съюз за радио и телевизия обясни, че цензурирането не е в съответствие с ценностите му за толерантност към разнообразието

Европейският съюз за радио и телевизия забрани на един от най-популярните телевизионни канали в Китай да излъчва втория полуфинал на конкурса, защото цензурирал ЛГБТ елементи, попаднали в кадър по време на първия полуфинал, предаде Би Би Си.

Mango TV бе критикувана в социалните медии, защото замъглила типичния за ЛГБТ флаг, развяван от зрител в залата в Лисабон, където се провежда песенния конкурс тази година, на първия полуфинал, в който участва и България. От китайската телевизия цензурирали и татуировки.

Европейският съюз за радио и телевизия обясни, че цензурирането не е в съответствие с ценностите му за толерантност към разнообразието.

"За съжаление, по тази причина незабавно ще прекратим партньорството си с телевизията и на нея няма да бъде разрешено да излъчва втория полуфинал и финалът", се казва в изявление.

Организации на хора с хомосексуална ориентация също осъдиха скриването на символите им от кадрите. 

Финалът, с участието и на България, е в събота в Лисабон, Португалия.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Водопроводчикът напусна работа, защото не можа да убеди жена си, че кълчищата не са: "Косми от оная руса кучка, със сухата коса"

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари