В Сащ одобриха лекарство против рак

0
Учени са открили, че модифициран жив вирус на херпес убива мутиралите клетки на страшната болест
Учени са открили, че модифициран жив вирус на херпес убива мутиралите клетки на страшната болест

Управлението по контрол на качеството на продуктите и лекарствените препарати на САЩ е одобрило първият анитраков препарат, който е създаден на основата на вирус на херпес, съобщи Guardian, цитирани от Блиц.

 Препаратът Imlygic е разработен и произведен в лабораториите на американската компания BioVex Inc. Лекарството представлява модифициран вирус на обикновен херпес и е предназначено за лекуване на меланоми, които не могат да бъдат отстранени по хирургичен път.

Според производителите, препаратът убива раковите клетки, като първо вирусът влиза в раковата клетка и започва да използва нейната енергия, което след време води и до смъртта на клетката.

Лекарството има и функция да стимулира имунната система на човека и това засилва възможностите на организма да се бори с рака. Ефективността и безопасността на mlygic е изпитана на 436 пациенти с метастази на меланома. При 16.3% от тях се наблюдава намаляване на размерите на раковото образувание. Той обаче не е помогнал при метастази в мозъка, костите и вътрешните органи на болните.

Един курс с новия препарат ще продължава 6 месеца и ще струва 65 000 долара.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари