Тошко Йорданов: ГЕРБ ни вкара в процедурен абсурд

0
Една безотговорна, вредна партия не може да пречи на цялата държава
Една безотговорна, вредна партия не може да пречи на цялата държава Снимка: БГНЕС

"ГЕРБ ни вкара в процедурен абсурд, една безотговорна, вредна партия не може да пречи на цялата държава, така че ние излязохме от ситуацията."

Това каза председателят на ПГ „Има такъв народТошко Йорданов след консултациите при президента за нова Централна избирателна комисия, предаде репортер на БГНЕС.

Видяхте какво направиха ГЕРБ. Вкараха всички в процедурен абсурд. Трябваше или да се блокира избора на ЦИК и да се явяваме със старата, или да се забавят изборите. Съжалявам, но една безотговорна, вредна партия не може да пречи на цялата държава, така че ние излязохме от ситуацията“, каза той.

На въпрос защо Мая Манолова първа е предложила кандидат от партията на „Има такъв народ“, Йорданов каза, че всеки се е подготвил.

Има изисквания за председател на ЦИК. Един от нашите кандидати просто отговаря. Така че там вътре не са идиоти с изключение на няколко човека и могат да разберат, четейки документи, кой отговаря на изискванията и кой не“, коментира той и добави, че това е било редовен номер на ГЕРБ първо да казват нещо, а след няколко дни да се отричат от него.

Според него този път е бил емблематичен пример за политическо самоубийство, макар и метафорично казано.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари