Студенти от Русе с участие в международна академия на Института за икономическа политика

0
Студенти от Русе с участие в международна академия на Института за икономическа политика
Снимка: Вибке Байхе, представител на фондацията "Ханс Зайдел"
Четирима русенски студенти се включиха във второто издание на международна академия „Paving Youths’ Way”, съобщава една от участничките Елена Стоянова.

Формуът, организиран от Института за икономическа политика в София, се е провел от 14 до 18 юли в Сандански и е събрал 27 младежи от Румъния, България и Гърция, пише "Топ новини". Те са дискутирали на английски език европейските политики и практики. Русенските студенти се обучават в магистърските програми на Българо – румънския интеруниверситетски Европа център (BRIE), част от Русенския университет „Ангел Кънчев”.

Заданията на студентите са включвали и презентации на тема „Моята Европа като твоята ли е?”. Гост – лектори на събитието пък са били д-р Калоян Симеонов от Софийския университет, д-р Кирил Аврамов от Нов български университет, доц. Мими Корнажева – директор на BRIE, Русенски университет и директорът на онлайн медията „Calea Europeana” Дан Карбунару от Букурещ, споделя още Елена Стоянова.

Целта на академията е да се представи в положителен аспект междусъседското сътрудничество и добрата комуникация, както и да се чуят мненията на младите хора относно участието на страните им в Европейския съюз. В края на обучението студентите са посетили красивите български забележителности в района, сред които Роженския манастир и Кордопуловата къща в Мелник.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари