Сформираха нов Обществен съвет за социално подпомагане в Русе

0
Предложиха бъдещият Обществен съвет да се състои от 9 члена
Предложиха бъдещият Обществен съвет да се състои от 9 члена

Във връзка с конституирането на нов Общински съвет – Русе, в резултат на проведените местни избори през 2015 г., както и настъпилите структурни промени в общинска администрация – Русе, е внесено предложение за сформиране на нов обществен съвет за социално подпомагане в Община Русе.

Това става от докладна записка, постъпила в местния парламент от името на кметската администрация, цитирана от ТОП НОВИНИ.

С Решение № 198, прието с Протокол № 10/16.05.2012 г. на Общински съвет - Русе е създаден обществен съвет, който да оказва съдействие и помощ при извършване на дейностите по социално подпомагане и да упражнява обществен контрол върху тяхното осъществяване, както и да обсъжда регионални стратегии, програми и проекти. Съгласно чл. 52, ал. 2 от Правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане, общественият съвет се състои най-малко от седем души, като в състава му се включват ръководители на социални услуги и други заинтересовани органи, лица и организации, имащи отношение към дейностите в областта на социалното подпомагане и социалните услуги.

Предлага се бъдещият Обществен съвет да се състои от 9 члена, представители на Общинска администрация и на неправителствени организации, занимаващи се със социални дейности в града. 

Предложението ще бъде обсъдено в постоянните общински комисии и ще бъде гласувано по време на редовното заседание през януари.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари