Работник пострада в завод „Арсенал“

0
Пострадалият е останал без пръсти след инцидента
Пострадалият е останал без пръсти след инцидента

Вследствие на възпламеняване 52-годишен работник пострада в завод "Арсенал" в Казанлък.

Днес около 12.55 часа, в Завод №3, цех.130, обект 107 в завод „Арсенал“ АД в Казанлък при демонтаж на тръба с диафрагма за противотанкова граната и изваждане на възпламенител от тръбата се е получило запалване и физическо възпламеняване на около 50 грама черен барут, информира БГНЕС.

Вследствие на възпламеняването работникът Х.М., на 52 г., е получил следните наранявания на дясната ръка – ампутиран пръст, фрактура на 2 до 4 пръст и откъсната фаланга на 2 пръст.

Пострадалият е откаран в Спешна помощ – гр. Казанлък, без опасност за живота, като е започнато лечение. Други пострадали хора няма

. Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък се провежда разследване за трудова злополука в завод „Арсенал“ АД, съобщиха от прокуратурата.

Незабавно е започнал оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства. Извършват се активни действия по събиране на доказателства, като предстои провеждането на разпит на очевидци, назначаването на съдебно – медицинска експертиза, експертиза по безопасност на труда и др. Срокът за разследване е двумесечен.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари