Проучване: 670 хиляди българи са прекарали коронавируса

0
45 на сто от анкетираните българи  са категорични, че няма да си сложат ваксина. 40% ще си сложат, но предпочитат да изчакат, за да видят дали няма негативни ефекти
45 на сто от анкетираните българи са категорични, че няма да си сложат ваксина. 40% ще си сложат, но предпочитат да изчакат, за да видят дали няма негативни ефекти Видео: bTV

Обществото е разделено за предстоящото ваксиниране

670 хиляди българи са прекарали коронавируса. Това изчисляват социолозите на "Алфа Рисърч" след проучване направено в периода от 11 до 18 декември сред 1037 пълнолетни, разкрива bTV.

Обществото е разделено за предстоящото ваксиниране. На база самооценката на хората - общо 17%, или приблизително 670 хиляди души от населението, твърдят, че лично или членове на семействата им са прекарали коронавирусната инфекция.

Те са в активна възраст и в големите градове, отбелязват от агенцията. 64 на сто твърдят, че не са имали никакви симптоми и съмнения за прекаран коронавирус.  Предстоящото ваксиниране разделя общественото мнение, но с известен превес на привържениците му.

45 на сто са категорични, че няма да си сложат ваксина. 40% ще си сложат, но предпочитат да изчакат, за да видят дали няма негативни ефекти.

15% искат да се ваксинират възможно най-бързо, за да се върнат към нормалния живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари