Политолог: Опозицията в БСП може да върви към нов политически проект

0
Ваня Григорова е прекрасно лице за този ляв проект
Ваня Григорова е прекрасно лице за този ляв проект Видео: NOVA

Ваня Григорова е прекрасно лице за този ляв проект

"Опозицията в БСП беше "натирена". Тя може би се е отказала от председателското място на БСП и върви към нов проект. Мая Манолова имаше шанса да реализира проектите си, но се видя, че това не е успешната формула. Ваня Григорова е прекрасно лице за нов ляв проект".

Това заяви за "Офанзива" политологът доц. Стойчо Стойчев.

По думите му в България няма лява партия. "Проект от името на Радев вече е спечелила най-много гласове, а възможно е на местните избори нова партия да се яви. Дори да има предсрочни избори, не вярвам да са преди местните избори", посочи той. И допълни, че БСП ще загуби от това управление, защото ще показва, че не е институцията, която беше, а е фирма, гарантираща благосъстоянието на Нинова. "Тя може да раздава постове в министерството и в държавни предприятия", коментира политологът. Доц. Стойчев смята, че кризата с цените може да мобилизира много хора и да доведе до криза в управлението.

Според него президентът отстоява популярната позиция за македонците, опитва се да държи висок политически рейтинг, за да го реализира когато трябва.

"Посещението на Петков в Северна Македония наистина бе прибързано, изглежда, че правителството ни бърза да решава македонските проблеми. Приоритизирането на този въпрос изглежда озадачаващо на фона на националните проблеми", обясни той. И допълни, че съдебната реформа вече няма нищо общо с правосъдието, а е политически проблем. "Този фактор може да разцепи коалицията, до голяма степен ДБ ще зависи от предложението си за реформа", подчерта доц. Стойчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари