Петима русенски учители са отличени с приза „Посланик на свободния дух в моето училище“

2

Петима русенски учители бяха отличени с приза „Посланик на свободния дух в моето училище“ на церемония в Доходното здание.

Това са Здравка Михайлова – класен ръководител и преподавател по музика в ОУ „Никола Обретенов“, Веселка Симеонова – преподавател по английски език в гимназията с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“, Десислава Бойчева и Светлана Христова – съответно преподавател по английски език и начален учител в гимназията по европейски езици „Свети Константин-Кирил Филисоф“, и Снежана Трифонова – преподавател по математика в ОУ „Иван Вазов“. Петимата нови посланици на свободния дух бяха отличени с почетна статуетка и таблет.

За отличието бяха номинирани девет учители от шест учебни заведения в община Русе.

Целта е чрез инициативата в Деня на народните будители да се насочи вниманието върху учителите, които трябва да са будителите в съвременното общество.

Конкурсът се организира за четвърта поредна година от общинската фондация „Русе – град на свободния дух“, като учениците от различните русенски училища излъчват своя фаворит сред преподавателите, достоен за званието „Посланик на свободния дух“.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари