Петър Колев: Политиците в РСМ заслужават звучен шамар, това е гавра с достойнството ни

2
Честванията на Гоце Делчев не минаха без провокации в РСМ
Честванията на Гоце Делчев не минаха без провокации в РСМ Снимка: Actualno.com

Честванията на Гоце Делчев не минаха без провокации в РСМ

Българи бяха арестувани на ГКПП "Гюешево", десетки чакаха с часове, без да бъдат пуснати в страната, заради технически проблем на македонските власти, който се оказа само в посока влизане.

"Оказа се, че граничните служби на РСМ не могат да се справят от сериозния поток от 50-60 автомобила, това са старите югославски номера от едно време. Ако видите охраната с вертолети и полицейското присъствие на честванията, това е пълна демонстрация на мощ върху гърба на всеки българин, който иска да отиде на гроба на Гоце Делчев", коментира председателят на Гражданския демократичен съюз в РСМ Петър Колев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той очаква остра реакция от българската страна.

"Когато някой се опитва да се гаври с достойнството, не заслужава нищо друго, освен звучен шамарник, трябва да си получи заслуженото. Високо изправени, с достойнство, пред целия свят да кажем, че така не може", призова Колев.

Той изрази надеждата си, че след днешното поведение на властите в РСМ ще има реакция от Европа и света. И ще бъде осъзнато, че проблемът между двете страни е в полето на РСМ.

"Проблемът се намира в Скопие и се казва "македонски политически елит", всички хора с власт. Той не е битов, междучовешки, той е проблем на македонските служби, хората, които имат власт и мощ да формират такова отношение към българите", заяви председателят на Гражданския демократичен съюз в РСМ.

Колев е убеден, че е бил в забранителния списък, за който през последните дни се говори активно. Както е сигурен, че и българските служби знаят за това, но не реагират.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари