Над 189 000 са избирателите в област Русе

0
Това показва справка на Областната администрация в Централната избирателна комисия
Това показва справка на Областната администрация в Централната избирателна комисия Снимка: Областна администрация - Русе

Над 72% от избирателите или общо 136 988 души ще гласуват в най-голямата община Русе

189 178 са избирателите в област Русе, които фигурират в предварителните избирателни списъци за гласуване на предстоящия вот за общински съветници и кметове на 29 октомври.

Това показва справка на Областната администрация в Централната избирателна комисия.

Над 72% от избирателите или общо 136 988 души ще гласуват в най-голямата община Русе.

Предварителните данни сочат, че избирателите в Бяла са 10 902, във Ветово – 10 671, в Сливо поле – 8742, в Две могили – 6698, в Иваново – 6513, в Борово – 4504 и в Ценово – 4160.

Всички общини в Русенско вече получиха предварителните списъци за гласуване в предстоящите местни избори. Това стана възможно, след като упълномощен член от състава на организационно-техническия екип по подготовка на изборния процес в Областната администрация получи предварителните списъци за гласуване от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от Областна администрация - Русе.

Всеки от гражданите може да провери в предварителните списъци дали фигурира и при необходимост да се направи корекция. Списъците трябва да се поставени на видно място около секциите, което е определено от кмета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари