Международен турнир по лека атлетика „Младост“

0
Лекоатлетическият турнир ще събере спортисти на възраст между 13 и 17 години, в 16 дисциплини
Лекоатлетическият турнир ще събере спортисти на възраст между 13 и 17 години, в 16 дисциплини

На 14 май 2016 година, от 16 часа, на Градския стадион в гр. Русе ще се проведе Международен турнир по лека атлетика „Младост“.

Състезанието се организира от Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“, със съдействието на Община Русе.

Лекоатлетическият турнирМладост“ ще събере млади спортисти на възраст между 13 и 17 години, които ще се състезават в 16 дисциплини. В предишните три издания участие взеха атлети от Румъния, Македония, Турция, Унгария и Гърция.  Тази година се очакват над 200 млади лекоатлети  да премерят сили в 15 дисциплини - покани са отправени към страните, членки на Балканската федерация по лека атлетика, както и към побратимените градове на гр. Русе. Състезанието дава възможност за покриване на нормативи за участие в Европейското първенство за юноши и девойки мл. възраст в Тбилиси, Грузия през м. юли 2016 година.

През 1970 година се провежда първото издание на международния турнир по лека атлетикаМладост“. Турнирът е бил изключително силно състезание, в което участие са взимали спортисти от много страни: тогавашния СССР, бивша Чехословакия, Румъния, Австрия, бивша Югославия, Франция, Германия, Унгария, Полша, Италия, Гърция, Турция.

Турнирът се провежда до 1992 г., когато е последното му издание. През 2012 г., 20 години по-късно, „Младост“ се възражда.

На 14 май 2016 година, от 9 часа, на Градския стадион в гр. Русе ще се проведе Национален шампионат на 10 000м по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст, мъже и жени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари