Международен форум събира преподаватели, предприемачи и политици в Русе

0
Форумът се организира от Европейската комисия, в партньорство с Русенския университет "Ангел Кънчев"
Форумът се организира от Европейската комисия, в партньорство с Русенския университет "Ангел Кънчев"

Международен форум ще събере около 150 преподаватели, предприемачи и политици в Русе.

Международният форум "HEInnovate: Подпомагане на институционалната промяна във висшето образование" ще се състои на 14 и 15 юни тази година в Русенския университет, съобщиха от висшето училище.

Двудневното мащабно събитие е посветено на иновациите във висшето образование и ще събере в Русенския университет около 150 представители на академичната общност от европейски университети, предприемачи, политици и екипи от Генерална дирекция "Образование, младеж, спорт и култура" в Европейската комисия.

Форумът се организира от Европейската комисия, в партньорство с Русенския университет "Ангел Кънчев" и Министерството на образованието и науката. Той е част от календара на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

В първия ден на събитието ще се организират няколко паралелни сесии, в които ще се обсъждат различни аспекти, свързани с иновациите и предприемачеството във висшите учебни заведения. Ще има обучение на обучители, поредица от скоростни упражнения, фокусирани върху две от измеренията на HEInnovate: "Подготовка и подкрепа на предприемачите" и "Предприемаческото преподаване и учене".

В следобедните часове предстоят дискусии за иновациите чрез висше образование и регионалната перспектива на институциите за висше образование.

В рамките на форума ще се състои и третото издание на Иновативното младежко ЕКСПО, което ще представи предприемачески и иновативни проекти на студенти. Програмата през втория ден предвижда пленарна сесия, в която участниците ще обсъждат как цифровата трансформация влияе върху приоритетите и ежедневната работа на университетите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари