Мартин Димитров: България е огромен производител на ток, няма как да има режим

0
България е малък консуматор на газ, при минимални усилия няма да има проблем с доставките
България е малък консуматор на газ, при минимални усилия няма да има проблем с доставките

България е малък консуматор на газ, при минимални усилия няма да има проблем с доставките

Не са прави хората, които чертаят катастрофични сценарии по кризата с газа. България е огромен производител на ток, няма как да има режим. България е малък консуматор на газ, при минимални усилия няма да има проблем с доставките. Това заяви в „Твоят ден” по NOVA кандидатът за депутат от „Демократична България” и енергиен експерт Мартин Димитров.

"20 загубени дни е резултатът от преговорите с "Газпром". Нарочно вдигнаха цената на газа, а сега нарочно протакат и бавят. Чирен е пълен на 70%, ако се запълни на 80% към края на октомври, ще можем да се справим, но да имаме предвид и азерския газ. Септември и октомври са добри месеци за преговори за газ", посочи Димитров.

По думите му всичко, което "Възраждане" не са чели, е таен план.

"Те искат възстановяване на СССР, това е път, който ще доведе до изключителна бедност. За всяка страна, приела еврото, има отделен доклад на Евростат. Комуникационната стратегия отговаря на ключови въпроси. Евроизацията води до повече инвестиции", смята той.

Според него ДБ смята, че курсът на БНБ не бива да бъде променян в процеса на евроизация.

"Това е процес на разговори между двете страни в периода на чакалнята на Еврозоната. Ние сме против увеличаване на данъците, защото ще доведат до рецесия", подчерта експертът. И допълни, че би казал на БСП, че трябва да спрат да пробват с "Газпром", защото е загуба на време.

"Виждам два сценария - управление на ДБ и ПП, другият е оставане на служебния кабинет, което е рискова хипотеза", отбеляза Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари