Mарешки затваря половината си аптеки

0
Причината за затварянето на аптеките е понеже Марешки дължи пари за лекарства на "Софарма"
Причината за затварянето на аптеките е понеже Марешки дължи пари за лекарства на "Софарма"

Фармацевтичният бос Веселин Марешки е на път да се раздели с половината си аптеки в България. Причината е прозаична: дължи пари за лекарства на "Софарма". Много трудно е да се "хванат спатиите" на Веселин Марешки, който има над 300 аптеки из цялата държава, от които тридесетина в столичния град. Предприемачът работи предимно на франчайз и никъде по документи не се води собственик, пише BIG5.

Варненският бизнесмен от месеци впрегна усилията си в петролния бизнес за сметка на търговията на дребно с лекарства

Фирмата на Марешки - „Фармнет” АД, която е с предмет на дейност търговия на едро с лекарствени продукти, разполага  и със складови бази в София, Варна, Пловдив и Велико Търново. Тъкмо заради ниските цени на лекарствата фармацевтиянит бос успя да събере подписите за референдум. 

От своя страна собственикът на компанията за търговия на едро с лекарства Огнян Донев смята да развие  един от най-успешните аптечни модели в Европа за дистрибуцията на едро и търговията на дребно.

"Софарма трейдинг" от няколко месеца създаде  и нова фирма с предмет на дейност: консултантски услуги и франчайз на обекти, които ще работят под нов бранд.

За сега официално под новата марка работят само две аптеки в София и Пловдив. 

За незидължени милиони обаче за доставка на хапчета Марешки е на път да се прости с половината си аптеки, а Огнян Донев да разшири своя бизнес.

Сделката разбира се за сега не може да мине през Търговския регистър и през КЗК защото за момента  бившият председател на КРИБ Огнян Донев  е все още обвинен за данъчни престъпления в особено големи размери за над 62 млн. лева. Най-вероятно близка до Донев фирма ще придобие по-етапно всичките около 300 аптеки на Веселин Марешки,  шушукат фармацевтите.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари