Ивайло Мирчев: Още сме много далече от здрава медийна среда

0
Добрата новина е, че очевидно е възможно да не сме на дъното в една от най-важните световни класации
Добрата новина е, че очевидно е възможно да не сме на дъното в една от най-важните световни класации

Когато властта пусне от хватката си медиите, те започват да дишат по-свободно. Нека не си правим илюзии - и днес сме много далече от здрава медийна среда

 Обаче смяната на управлението очевидно е повлияла на мястото ни в индекса за медийна свобода и от позорното 112-о място вече сме се преместили на 91-во.

И време беше, след дългите години, в които властта се отнасяше към медиите като към “мисирки”, с всички съпътстващи екстри на тая динамика. Българската медийна среда има, разбира се, твърде много волгиновци все още и твърде много остатъчни зависимости, които няма да се променят, докато не сменим Гешев и не направим въздигането на следващи гешевци невъзможно.

Та, добрата новина е, че очевидно е възможно да не сме на дъното в една от най-важните световни класации. Лошата е, че за да се оттласнем трайно, ще трябва да си свършим докрай работата и да реформираме съда и прокуратурата, без чиято свобода всяко усилие удря в един и същи таван.

Ивайло Мирчев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Krakra
    Щом Глиган Мирчев участва в медийната среда няма как да сме близо.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари