Хижар нападна туристи в заслон в Пирин

0
Мъжът ударил със стол студент
Мъжът ударил със стол студент Видео: bTV

Младите туристи са категорични, че не са провокирали агресията му

Хижар нападна туристи в заслон в Пирин. Студентите са били на 10-дневна екскурзия в Пирин, инцидентът е станал в заслона „Тевно езеро“ на осмия ден от прехода им, предаде bTV.

Водачът на групата Калоян Стоянов разказа, че нощувките са били резервирани и платени предварително.

„Пристигнахме в заслона, посрещна ни хижарката, бяхме настанени в 30-местна стая. Денят премина без проблеми. После се появи хижарят. Отидохме на вечеря, хижарят беше седнал на съседната маса и ни позволи да останем до 23:30 ч. През това време ние слушахме музика, пеехме български песни, той ни се радваше“, обясни момчето.

Ивайло посочи, че хижарят ги напада, когато тръгват да си лягат. „качи се на втория етаж, където бяхме и започна видимо нетрезвен да агресира. Започна да крещи, че ще ни изхвърли през прозорците, защо не сме си легнали досега“, допълни младежът.

По думите им след като се опитали да го успокоят, хижарят нападнал един от тях.

„Избутахме го на долния етаж и той започна да хвърля столове по нас, газови бутилки. С нищо не сме го провокирали, а той удари човек със стол в главата“, посочи студентът.

Потърпевшето момче уточни, че след удара пада на земята, но последвал втори удар със стол. Студентите успяват да обезвредят нападателя и напускат хижата. След 8-часов преход намират подслон на друго място.  Допълниха, че ще сезират компетентните органи за случая.

От bTV са потърсили хижаря Иван Дрангов, който не отговорил на позвъняванията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В живота има много безсмислени неща. Например, реклама на ракия.

Харесай Дунавмост във Фейсбук