Георги Стоилов напусна ръководството на Свободна зона - Русе

1
Ексдепутатът вече е зам.-главен инженер във ВиК - Варна
Ексдепутатът вече е зам.-главен инженер във ВиК - Варна Снимка: Русе Медиа

Ексдепутатът вече е зам.-главен инженер във ВиК - Варна

Свободна зона - Русе отново има нов член на Съвета на директорите, след като Национална компания „Индустриални зони“ взе решение за смени в ръководството на русенското дружество. Бившият депутат от БСП Георги Стоилов е освободен от поста си и по информация на Русе Медиа вече работи като зам.-главен инженер във ВиК - Варна.

До промените се стигна, след като през април бе обявен конкурс за две места за Съвета на директорите в Свободна зона - Русе. Служебното правителство в лицето на Министерството на икономиката, което е принципал на дружеството, предприе този ход, тъй като последните назначения в ръководството бяха направени без конкурс от кабинета на Кирил Петков при министър на икономиката Корнелия Нинова. Тогава се стигна до напрежение, след като назначеният по този начин Георги Стоилов замени на поста ѝ избраната именно с конкурс Магдалена Иванова, а броят на членовете на Съвета на директорите бе увеличен на 7 души. Впоследствие бройката бе намалена на петима членове на Съвета, а Магдалена Иванова отново стана изпълнителен директор. През април 2023 г. бе обявен и конкурс за двете позиции, създадени допълнително.

След конкурса Станислав Младенов вече е част от ръководството според правилата, а мястото на Георги Стоилов, който междувременно отиде да работи във ВиК-Варна, е спечелено от Елза Христова-Трайкова. Тя е работила в отдел „Обществени поръчки“ в фонда „Затворно дело“ към Министерството на правосъдието, а след това отново е отговаряла за обществените поръчки в Национална компания „Индустриални зони“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Илията
    Недейте така брат ми е много читаво момче
  • 1
    6
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Изривай в мръсния канал русоидно- червената пасмина в мръсния канал, спаси България!
  • 4
    5
    Сашо
    Ей тоя боклук не си намери място!
  • 8
    4
    Йовчо
    Заменят едни боклуци с други. Няма случайни, все свои хора.
  • 12
    3
    ДКМС
    Спокойно, ще го уредим другаря, я за общински съветник, я за директор, я за началник, а може да се пробва и като даскал в ПУЦ-а. То там кой ли не е изнасял лекции....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари