Десислава Ахладова е новият правосъден министър

0
Новият ни правосъден министър е учила в Благоевград, работила в Перник и като "квалификация" в биографията й е посочено участие в семинари
Новият ни правосъден министър е учила в Благоевград, работила в Перник и като "квалификация" в биографията й е посочено участие в семинари Снимка: БГНЕС/архив

Парламентът гласува оставката на министъра на правосъдието Данаил Кирилов и одобри предложението поста да бъде зает от досегашния му заместник Десислава Ахладова, предаде БГНЕС

Това е втората рокада във ведомството и поредният ремонт в състава на кабинета „Борисов 3“.

Въпреки че заяви, че само е взел решението да напусне поста, Данаил Кирилов и досега не е посочил ясни мотиви за това. Той обяви намерението си да се оттегли на 26 август след разговор с премиера Бойко Борисов.

В тази посока критики за рокадата дойдоха от опозицията в лицето на БСП. Според тях оставката е свързана с "проваления проект за нова Конституция и промени в Изборния кодекс".

Кандидатурата на Ахладова бе представена от вицепремиера Екатерина Захариева, а веднага след гласуването новият министър положи клетва от парламентарната трибуна.

Коя е Десислава Ахладова?

Придобива магистърска степен „Право“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“ Благоевград.

От 22 май 2017 г. е административен ръководител на Административен съд – Перник, избрана с решение на Съдийската колегия на Висш съдебен съвет на 18.10.2016 г.

От 2014 г. до 22 май 2017 г. е председател на Районен съд-Перник.

От 2004 г. до 2014 г. е заместник-административен ръководител на Районен съд-Перник. В периода 2000 г. - 2004г. е районен съдия в Районен съд-Перник, година преди това е младши съдия в Окръжен съд-Перник.

Участвала е в редица семинари и обучения, свързани с европейското и гражданското право.

Владее английски език и руски език.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари