Бойко Борисов може да сбъдне пророчеството на леля Ванга

2
Довереник на Ванга: Борисов може да сбъдне пророчество и да разкрие гроба на Левски
Довереник на Ванга: Борисов може да сбъдне пророчество и да разкрие гроба на Левски

Известната гадателка доверила, че Апостола е погребан с ножа и пищова, върху които са се заклевали съратниците му в софийската организация. 

В гроба има метален и каменен кръст с името му. Тодор Живков и Тито умело използвали дарбата , за да запазят по-дълго властта си, пише 168 часа.

Премиерът Бойко Борисов е единственият, който може да сбъдне пророчеството на леля Ванга и да разпореди разкриване на гроба на Васил Левски. В това е убеден нейният дългогодишен довереник Павел Кипров.

Признатата в цял свят ясновидка му завещава тайната, като той твърди, че може да посочи мястото с точност до сантиметри. След което ще започне възходът на България.

"Това ще бъде потвърдено от всеки елементарен апарат, защото Апостола е погребан с метален кръст, с ножа и пищова, върху които са се заклевали съратниците му от Софийско, имало е Библия и икона, които са изгнили", разкри Кипров. Той е убеден, че там има и каменен кръст с името на Левски, защото Ванга все му повтаряла: "Търсете кръста, по кръста ще го намерите."

Въпреки това заинтересованите институции си прехвърлят топката кой трябва да започне проучването в столичния храм "Свети Николай Чудотворец".

От Министерството на културата писмено отговарят, че теренните проучвания трябва да се направят от археолог, като се приложат разпоредбите на Закона за културното наследство. Бившият омбудсман Константин Пенчев обещава на Кипров срещи с директора на Националния археологически институт Людмил Вагалински и със зам.-кмета на София Тодор Чобанов. Вагалински препоръчва на довереника на Ванга да се обърне към фондация "Васил Левски". Шефката на Общинския "Музей за история на София" Надежда Йовчева пише, че имат много становища от граждани за местоположението на гроба на Левски. Според някои той е в двора на Първа английска гимназия, според други - в храма "Света Петка Самарджийска". Затова там е поставена паметна плоча.

Проверка в храма на ул. "Калоян" установи, че действително под него има второ ниво, което личи от малката остъклена ниша. На въпрос защо не се провери какво има там, от църквата казват, че навсякъде в района ще излезе археология и затова специалистите не искали да предприемат нищо. Защото ще трябва да се разрушат всички сгради наоколо. Археолозите и историците посрещат идеята за разкопките на нож.

Причината е в дълго натрапваната теза от покойния писател Николай Хайтов, че гробът на Левски е в църквата "Света Петка Самарджийска". Той години наред обвиняваше учените във фалшификации, в неграмотност и нежелание да проучат гроб 95, за който бе убеден, че е на Левски.

Неотдавна археологията и лабораторните анализи по безспорен начин доказаха, че това е византийски гроб на поне 1000 години.

Оттогава учени и историци не пропускат да натрият носа на всички ентусиасти с версии за Левски. Като постоянно напомнят за войнстващото невежество на Хайтов и други като него. Затова отпорът им сега е съвсем обясним.

Очевидно това е въпрос, който трябва да се реши на по-високо ниво. Още повече че разкопките ще са минимални, защото Кипров твърди, че според Ванга гробът е плитък и пророчицата точно му е описала мястото.

Той е убеден, че в тази история премиерът ще има някаква роля, защото преди повече от 25 години ясновидката му говорила за него. Тогава Кипров изобщо не разбирал тя за кого говори, защото го описвала като "топкаджия, защото рита топка". Кипров опитвал да налучка кой е, но тя казала, че този човек ще поеме държавата. Че е роден в село до София, че ще стане генерал, ще поеме София и че американците ще го обичат.

"Не знам защо, но понеже бе много преди промените през 1990 г., все си мислех, че говори за Тодор Живков, и й казах: "Лельо Ванге, чуваш ли се какво говориш, как Живков ще го обичат в САЩ?"

"Ти не разбра ли, бе, не ти говоря за Живков. Говоря ти за друг човек", скастрила го в типичния си стил тя. След което му оставила тайно послание за топкаджията.

"Повече не мога да кажа, освен че гробът на Левски ще бъде открит в годината на възхода на българската държава", казва Кипров.

Източник: 168 часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари