Българският полярен кораб пристигна в Картахена

0
Корабът „Св. св. Кирил и Методий“ беше посрещнат от местен пристанищен пилот на испанското пристанище
Корабът „Св. св. Кирил и Методий“ беше посрещнат от местен пристанищен пилот на испанското пристанище Снимка: Константин Карагьозов / БТА

Корабът „Св. св. Кирил и Методий“ беше посрещнат от местен пристанищен пилот на испанското пристанище

Малко преди 13:00 часа централноевропейско време на 14 април българският военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ пристигна в испанското пристанище Картахена.

Картахена е междинна спирка по пътя на НИК 421, който плава обратно към Варна след успешното си първо участие в 31-вата родна антарктическа експедиция до остров Ливингстън, информира БТА.

Корабът беше посрещнат от местен пристанищен пилот, който го преведе през залива на порта и през входните фарове и го отведе до мястото му на заставане на пирса в местната военноморска база, където плавателният съд беше швартован с помощ от пристанищни служители.

В Испания на борда на плавателния съд ще се качи нова група от 24-ма курсанти от Висшето военноморско училище „Н. ѝ. Вапцаров“ (ВВМУ) във Варна, които, подобно на свои 23-ма колеги в началото на пътуването към Антарктика, ще проведат 10-дневна плавателна практика. След Картахена НИК 421 ще се отбие в Пирея (Гърция) по повод обсъждането на взаимно сътрудничество между ВВМУ и гръцката военноморска академия. Очаква се корабът да приключи изцяло плаването си в началото на месец май, заставайки на морската гара във Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари