България спечели една от допълнителните награди на Евровизия

2
Еquinox получи отличието в категорията за най-добра композиция заради оригиналното звучене и елементите на национална идентичност в музиката и текста
Еquinox получи отличието в категорията за най-добра композиция заради оригиналното звучене и елементите на национална идентичност в музиката и текста Видео: БНТ

В Лисабон започна финалната вечер на конкурса за песен Евровизия.

България се класира за нея на първия полуфинал във вторник. Преди началото на конкурса обаче бяха раздадени допълнителни награди и България спечели една от тях, съобщава сайтът на конкурса Eurovision.tv.

Става дума за наградите на името на Марсел Безенсон, основателя на Евровизия. Те се връчват в три категории - за най-добра композиция, за фаворит на акредитираните за конкурса журналисти и за най-добро артистично изпълнение на песен. Българската група Еquinox с парчето "Bones" получи отличието в категорията за най-добра композиция заради оригиналното звучене и елементите на национална идентичност в музиката и текста, предава БТА.

Наградата на акредитираната преса отиде при френския дует Мадам Мосю за песента "Mercy", посветена на миграционната криза и вдъхновена от раждането на момиченце на име Мърси на кораб, спасил мигранти в Средиземно море преди година. Детето сега е на една годинка и неотдавна бе открито в добро състояние в бежански лагер в Сицилия от френски журналист, което развълнува много френските участници в Евровизия.

Наградата за най-добро артистично изпълнение отиде при огненото изпълнение на кипърката Елени Фурейра за парчето 'Fuego".

Наградите на името на Марсел Безенсон се връчват от 2002 г.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари