6 храни, които намаляват апетита

0
Изготвели сме списък с народни средства ...
Изготвели сме списък с народни средства ...

Предлагаме ви хранителни продукти, които намаляват апетита. Изготвели сме списък с народни средства, действащи по този начин върху организма.

Копривата
Чаят от сушени листа от коприва понижава чувството на глад и допринася за намаляване на телесната маса.
Рецептата за приготвянето на напитката е много лесна: 1 супена лъжица сушена коприва се залива с 200 милилитра вряща вода и се оставя да се запари за 10 минути. Приема са по 2 супени лъжици преди хранене.

Коренът от репей
Отвара от корена притъпява глада. За направата й са ви нужни 2 чаени лъжици ситно нарязан репей и 200 милилитра вряща вода. Смесете ги и нека се вари на водна баня в продължение на 15 минути.
Когато отварата се охлади, приемайте от нея през целия ден периодично по 1 супена лъжица.

Косата от царевица
Вече сме ви давали информация относно факта, че косата от царевица потиска апетита. От нея може да си правите отвара по следната рецепта: залейте 15-20 грама коса с чаша гореща вода и варете 20 минути. След това прецедете. Пие се три пъти на ден по 1 супена лъжица.

Магданозът
С полезните свойства на магданоза всички сме запознати, знаем също, че той се справя и с излишните килограми. Освен това, растението стимулира обмяната на веществата.
1 десертна лъжичка магданоз се залива с 200 милилитра вряща вода и се вари в продължение на 15 минути. Прецежда се и се приема по 1/4 чаена чаша преди всяко хранене.

Пшенични трици
Залейте 200 грама пшенични трици с 1 литър вряща вода и нека се варят 15 минути. Прецедената отвара трябва да остане около 200 милилитра. Пие се по половин чаена чаша три пъти дневно.

Ленени семена
От всички народни начини за намаляване на апетита ленените семена са най-одобрявани от медицината. Отварата от тях "обгръща" стените на стомаха и червата като по този начин не само понижава чувството на глад, но и меко пречиства организма.
1 супена лъжица ленено семе се залива с 200 милилитра врящо вода и се вари на бавен огън 30 минути. Пие се половин час преди хранене няколко пъти дневно.

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари