Освободиха от ареста Димитър Бонзов, с чийто револвер бе простреляно дете

0
След изготвянето на възложените от наблюдаващия прокурор експертизи ще му бъде повдигнато обвинение, заяви районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов
След изготвянето на възложените от наблюдаващия прокурор експертизи ще му бъде повдигнато обвинение, заяви районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов Снимка: БГНЕС

Простреляното в десния крак момиче е оперирано и в добро общо състояние

Бизнесменът Димитър Бонзов, с чийто законно притежаван боен револвер вчера 11-годишно момче простреля в крака 12-годишно момиче на празненство в Арбанаси, вече е освободен от ареста.

След изготвянето на възложените от наблюдаващия прокурор експертизи ще му бъде повдигнато обвинение, заяви пред БНР районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов.

Раненото момиче е без опасност за живота и ще продължи лечението си в софийска университетска клиника. Предстои прокуратурата да уведоми Агенцията за закрила на детето за неупражнения родителски надзор по време на инцидента.

Районната прокуратура във Велико Търново е образувала досъдебно производство за причинена средна телесна повреда на непълнолетно лице и за държане на огнестрелно оръжие, което не е съхранявано по надлежния ред, посочи районният прокурор Тихомир Шабов:

"Наказанията, които се предвиждат за тези престъпления, са до 6 години лишаване от свобода за първото и от 3 до 10 години лишаване от свобода за второто престъпление".

Назначени са експертизи, направени са разпити, взети са натривки от присъствалите на празненството със злополучния инцидент, при който в частен имот в Арбанаси 11-годишният син на депутат взе боен пистолет Смит и Уесън магнум, мислейки го за играчка, и простреля в крака 12-годишна своя роднина:

"Пистолетът е бил оставен на пейка в двора, където се е провеждало събитието. Имало е доста деца, които са си играли и във връзка с тази игра е произведен изстрелът. Това е основната версия".

Инцидентът се е случил в присъствието на най-малко 15 души. Семействата на двете деца не пожелаха да коментират случилото се. Мълчание запази и собственикът на пистолета – бизнесменът Димитър Бонзов, занимаващ се с хлебопроизводство и хазарт, в чийто имот стана злополуката.

Простреляното в десния крак момиче е оперирано и в добро общо състояние.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    daskal
    Комплексарски изпълнения! Смит и Уесън 357 Магнум! Мощен скъп боен револвер, оставен ей така на пейката в градината. Всички в тази нелепа история имат късмет, че няма труп.
  • 4
    2
    КАКЪВ НЕЩАСТНИК БЕ,ПФФФФ
    Я КАКЪВ ПИЧ Е.КАКВИТО СА НИ ПОВЕЧЕТО БИЗНЕСМЕНИ/ПОЛИТИЦИ
  • 10
    1
    Пффф
    Тоя нещастник да го тикнат в панделата. Когато имаш бойно оръжие носи отговорност за него. Детето е без опасност за живота.. ами ако бяха гръмнали детето в главата или някъде другаде, а не в крака. Психическата травма, която ще остане. Като телефонните измамници от Ветово. Всеки с между 25 и 35 присъди ама онези продължават да жънат и никой не ги бара. Не е вярно, че в България няма закони.. няма кой да ги спазва просто
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари