Драгомир Драганов посрещна родения в Русе елитен стрелец Таню Киряков

1

Областният управител посрещна в кабинета си топ спортиста

Нека всеки ден говорим и мислим за спорта“, с тези думи областният управител на Русе Драгомир Драганов посрещна родения в Русе елитен стрелец, спечелил два пъти олимпийско злато за България – Таню Киряков. По-рано днес Драганов посрещна в кабинета си топ спортиста, който беше придружен от бившия заместник областен управител и народен представител Добрин Данев. „Надявам се повече хора да възприемат спорта като лично убеждение, защото той преди всичко ни учи да работим в екип, дори когато условията и конкуренцията не го позволяват“, каза областният управител и допълни, че спортът формира личности, които знаят как да бъдат успешни. „Благодаря Ви за това, че неведнъж сте ни показвали, че не само можем да мерим сили с най-големите, но и да побеждаваме“, сподели още Драганов.

От своя страна Таню Киряков беше категоричен, че ще подкрепи всяка инициатива на Областната администрация, която е насочена към привличането на повече млади хора към спорта. „Активният начин на живот е не само полезен за физическото здраве, но е и гаранция за усвояването на редица добродетели“, посочи Киряков.

По време на срещата беше обсъдена и идеята за възстановяване базата на държавното стрелбище, намираща се в местността „Папаз Дере“, която е в непосредствена близост до квартал „Средна кула“. Драганов пое ангажимент да се запознае в подробности с казуса и да направи всичко възможно за възстановяването на стрелбището.

Припомняме, че Таню Киряков завоюва злато на олимпиадата в Сеул през 1988-а на 10 м въздушен пистолет и злато на олимпиадата в Сидни през 2000 г. на 50 м пистолет. Това са двата върха в кариерата на световноизвестния стрелец. Във визитката му блестят още бронз на олимпиадата в Атланта 1996 на 10 м въздушен пистолет, злато на европейските първенства в Талин 1998, в Москва 2006 на 10 м въздушен пистолет и в Гранада 2007 на 50 м пистолет, сребро на европейските в Арнем 1999 (два медала), в Гьотеборг 2003 и в Гьор 2004, бронз на европейските във Вантаа 1995, в Талин 2005 и във Винтертур 2008. Два пъти печели финали на СК (1988 и 1991), с 8 турнирни победи за трофея. Роденият в Русе световен рекордьор е един от едва шестимата български спортисти стъпвали два пъти на олимпийския връх.

Повече от 20 години Таню Киряков е фактор в елита на световната стрелба. Участва на 6 олимпиади, на които записва уникален рекорд - в 12 изпитания само веднъж остава извън Топ 10.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    6
    РУК за Ръша
    Исках да кажа поредните некадърни назначения на ДеБил-ПеПеругата Денкоф, но от хапчетата за хормонална терапия се обърках....
  • 7
    5
    Стоян
    Таню Киряков има основна заслуга да се дострои спортната зала Арена Русе,а на откриването дори не го поканиха.
  • 2
    4
    РУК за Ръша
    Поредните некадърни назначения на кумунягата педеРадеф. Жалка рушлямска антибългарска подлога!
  • 12
    3
    ПА ПА
    Прочетете публикацията в BIRD.BG за изцепките на Областния управител!
  • 12
    2
    ОПГ ГРОБ=ДПС
    Алкохолизираният двемогилски гербераст! Какво жалко пропадане!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари