Криско: В зала "Арена София" ще пея на една от емблематичните сцени на Кание Уест

1
Сцената ще пристигне в България специално за шоуто, обясни изпълнителят
Сцената ще пристигне в България специално за шоуто, обясни изпълнителят Снимка: Facebook

Сцената ще пристигне в България специално за шоуто, обясни изпълнителят

Публикуваме интервю с Криско, дадено пред Телеграф:

- Криско, 2025 г. ще бъде паметна не само за теб, но и за всичките ти фенове, защото ти предстои може би най-грандиозното събитие в кариерата. На 1 март ще излезеш на сцената на зала „Арена София“. Защо реши да предприемеш тази крачка?

- През 2025 г. ще навърша пълнолетие на сцената, 18 години от първата ми авторска песен. Предчувствам, че това е моментът за голям концерт и ще го направим такъв. Една от емблематичните сцени на Кание Уест ще дойде в „Арена София“ специално за шоуто.

- Концертът ще бъде под наслов „Старият Криско“ - формат, който жъне успехи. Как се зароди целият този плейлист?

- Феновете го създадоха органично. Преди година и половина ми се обади собственик на заведение и ми каза: “Имаш снимка със сина ми, когато е на 8 години, сега е на 22 и израсна с твоите песни. Бих искал да те поканя в моя клуб и да изпееш само тези парчета, а синът ми ще дойде с целия випуск, нещо като частно парти, но ще го пуснем публично, ако нямаш против”. Аз му предложих да кръстим събитието “Старият Криско” и… върнахме над 400 желаещи на входа на клуба, за които не стигна мястото. Това е раждането на “Старият Криско”.

- Разкажи ни кой е Старият Криско?

- Това е момчето, което преди да пусне песен, тя вече беше хит. Това е момчето, с което пораснаха 3 поколения, и дори в момента песни, които са по-възрастни от най-малките си слушатели, си се пеят, все едно са излезли вчера.

- “Старият Криско” вече мина през Пловдив, Русе, Габрово и Свищов и емоциите още кънтят оттам. Какво ти казват феновете след подобно шоу?

- За 18 години съм имал над 3000 концерта, участия и изяви. Нищо не мога да сравня със събитията “Старият Криско”. Може би думата, с която мога да го оприлича, е енергия. Ама говорим за брутална енергия, която може да се усети само на място.

- Песните, които ще представиш, са създадени между 2007 и 2019 г. С какво свързваш този 12-годишен период и какво се случи с теб музикално след това?

- Свързвам този период с изграждане на дух, изминаване на дълъг път, метаморфоза от момче в мъж. Създадох стил, за който смятах, че съм дал всичко, и реших да експериментирам. Експериментите с други жанрове ми отвориха много врати, но моята ниша остана незапълнена и хората ме искат обратно там. Истината е, че аз се чувствам най-добре в моя хабитат и затова ще направя този концерт.

- Коя от всички песни ти е най-любима и никога няма да ти омръзне да изпълняваш?

- Сложен въпрос, все едно кое от децата ми обичам повече. Всички са направени с любов.

- Има ли рецепта за хит?

- Има, но тя не зависи толкова от уменията ти, а от това да си на правилното място в правилното време

- Спомняш ли си първия път, като излезе сам на сцена, и вярваше ли, че днес тук ще организираш такъв голям концерт на 1 март догодина?

- Първите ми изяви на сцена са в Габрово. Никога не съм мечтал да бъда известен или да стана артист. Обичам музиката, но си мислех, че ще работя в радио или телевизия. Правих песни за удоволствие. Това, което най-много ме радва, е, че след толкова години пак мога да кажа, че правя песни за кеф, а не “какво да направя, за да се хареса”.

- Ясно е, че ти си от хората, които промениха целия шоубизнес у нас. Къде се намира твоята музика днес и как се променя тя през годините?

- Това могат да го кажат хората. Ако един артист се слуша в продължение на дълги години, значи е на правилното място и е направил правилните неща.

- Много хора те харесват, но много и не те. Какво би им казал на всички тези, които или не те оценяват, или са си просто обикновени хейтъри?

- Исус Христос не го харесват всички, че мен ли трябва? Ако всички ме харесваха, първото нещо, което бих попитал екипа ми, е “Къде бъркаме?”

- А кой е Криско днес? Какви са неговите страхове и радости?

- Тука може да прозвучи малко стерилно и скучно, но поне ще е честно. Стриктно здравословно хранене, задължително 2 книги на месец, спорт, разпределяне на деня по часове, за да имам време за работа, самоусъвършенстване и семейство. Звучи доста в разрез с текстовете на Старият Криско, нали? (смее се).

- Как се създава семейство, когато си на върха на славата?

- Търсиш това, което искаш, на правилното място. Готов си или поне искаш да си готов да даваш повече, отколкото да взимаш. Искаш да предадеш опита си на някой друг и искаш този някой да стане по-добър от теб.

- С любимото момиче Цвети сте родители на две прекрасни дечица. Какъв баща си и как те промени бащинството?

- Спрях да псувам свободно, липсва ми. Какъв баща съм ще си покаже времето. Хем съм непоклатим, когато става въпрос за дисциплина, хем, като ми се умилкват, ставам мека Мария.

- На какво искаш да научиш децата си?

- На морал, дисциплина, винаги да са различни и да не са хамстери в колелото.

- Ти си от Габрово. Кой е любимият ти виц, свързан с габровския фолклор?

- „Габровче плаче на улицата. Минувач спира и го пита

- Защо плачеш, момче?

- Защото имах 5 лева, но ги загубих!

На човека му станало мъчно, извадил 5 лева и му ги дал.

Момчето започнало да плаче още по-силно.

- Защо плачеш пък сега? - попитал човекът.

- Ами защото, ако не си бях загубил мойте пари, сега щях да имам 10 лева.“

- За какво мечтаеш?

- В момента мечтая концертът ми в „Арена София“ на 1 март 2025-а да бъде едно незабравимо изживяване както за мен, така и за всички хора.

- Какво пожелаваш на читателите на „Телеграф“?

- Ти, който четеш това. Ти ще станеш велик! Щом габровец го е предрекъл, значи ще стане! Ръцете горе!

Това е той:

  • Роден е на 11 май 1988 г. в София, но израства в Габрово.
  • Кариерата му стартира с детски музикални предавания.
  • През 2005 г. започва да пише своите песни, а малко по-късно вече работи с големи имена на българската сцена.
  • През 2015 и 2017 година е част от журито на X-Factor.
  • През 2020 г. участва и във втория сезон на „Маскираният певец“ като гост-панелист на шоуто.
  • Има собствена продуцентска къща Adamand.
  • От 2016 година има връзка с танцьорката Цветелина Петрова, от която има две деца.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    007
    Тоя па в неква зала ще пее,тясна ти е бе пич направо на Маракана трябва да пееш. Деба смешника.
  • 3
    2
    браво
    ама коя чалга ще изпее!?
  • 3
    1
    Дриско ти си
    Педал!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари