ЦИК изчисли цената на хартиената бюлетина

0
Максималната прогнозна стойност за една хартиена бюлетина е 0,26 лв. без включен ДДС
Максималната прогнозна стойност за една хартиена бюлетина е 0,26 лв. без включен ДДС Снимка: Христо Стефанов / БТА

Максималната прогнозна стойност за една хартиена бюлетина е 0,26 лв. без включен ДДС

До 26 май бюлетините за гласуване за изборите за Народно събрание и за европарламент трябва да бъдат доставени в Министерството на външните работи (МВнР). Срокът за транспортирането на бюлетините за двата вида избор до областните администрации в страната е до 6 юни. Това е записано в решение на Централната избирателна комисия (ЦИК) от днес относно откриването на процедура за възлагане на обществена поръчка за изработката и доставката на изборните книжа, предаде БТА.

По-рано тази седмица ЦИК утвърди образците на бюлетините за страната и чужбина за изборите за европарламент и за Народно събрание на 9 юни. Хартиените бюлетини за изборите за български парламент ще бъдат зелени, а тези за Европейски парламент – сини.

За страната ще бъдат разпечатани 31 вида хартиени бюлетини за гласуване за всеки район в изборите за членове на Европейския парламент и един вид хартиена бюлетина за гласуване извън страната.

За изборите за Народно събрание ще бъдат разпечатани 31 вида хартиени бюлетини за гласуване за всеки изборен район и един вид хартиена бюлетина за гласуване извън страната в изборите за народни представители.

Прогнозното количество на хартиените бюлетини за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от България и за народни представители на 9 юни е 13 180 000 броя - общо и за двата вида избори.

Максималната прогнозна стойност за една хартиена бюлетина е 0,26 лв. без включен ДДС.

Прогнозното количество на ролките със специализираната хартия за отпечатване на бюлетини от машинно гласуване за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни е 40 000 броя. До 6 юни трябва да бъдат доставени 38 000 ролки; а до 26 май – 2000 броя. Прогнозната стойност за една ролка е 13,90 лв. без ДДС.

За отпечатването на хартиените бюлетини, както и за осигуряването на ролките за машинно гласуване, ЦИК отправя покана към печатницата на БНБ за преговори и сключване на договор за изпълнение на обществената поръчка по обезпечаване на вота.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари