ЦИК показа как ще изглеждат бюлетините за вота 2 в 1

0
Двата вида хартиени бюлетини ще бъдат в различни цветове, за да не става объркване по време на гласуването
Двата вида хартиени бюлетини ще бъдат в различни цветове, за да не става объркване по време на гласуването Видео: БНТ

Двата вида хартиени бюлетини ще бъдат в различни цветове, за да не става объркване по време на гласуването

Хартиените бюлетините за вота 2 в 1 ще бъдат в различни цветове, за да не става объркване по време на гласуването. Бюлетината за избор на Народно събрание ще е със зелено и на гърба, и отпред, а за Европейски парламент - в синьо. И двете хартиени бюлетини са дълги по 50 см.

Изборните книжа бяха показани на брифинг в Централната избирателна комисия, предаде БНТ.

418 са кандидатите за евродепутати на изборите на 9 юни. 6114 са претендентите за Народното събрание. 334 от кандидатите участват и в двата вида избори. Това заяви говорителят на ЦИК Росица Матева.

В полунощ изтича срокът за подаване на изявления за включване в избирателни списъци извън страната. До края на седмицата ЦИК ще определи броя на държавите и местата, в които ще има секции.

Общо 30 партии и коалиции са регистрирани и за двата вида избори. Една коалиция ще участва само в изборите за Народно събрание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари