Спасиха две момчета от удавяне в река Вит

0
Две момчета на 16 и 18 години се спускали с лодка по реката, когато попадат във водовъртеж при бент
Две момчета на 16 и 18 години се спускали с лодка по реката, когато попадат във водовъртеж при бент Снимка: ОД на МВР - Плевен

Две момчета на 16 и 18 години се спускали с лодка по реката, когато попадат във водовъртеж при бент

Пожарникари спасиха две момчета от пълноводна река в Плевенско. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен Мариана Цветкова, предаде БТА.

Ситуацията се е разиграла в река Вит край село Садовец. Две момчета на 16 и 18 години се спускали с лодка по реката, когато попадат във водовъртеж при бент. Изплашени, те изпускат лодката и се хващат за надвесени клони на дърво, за да се спасят, допълни Цветкова.

Сигнал за инцидента е постъпил около 20:00 часа тази вечер от бащата на момчетата. На място се отзовават полицаи от управлението в Долни Дъбник и екип от пожарникари от участъка на пожарната служба в плевенския квартал "Сторгозия". Момчетата не са били с подходяща екипировка.

За да бъдат спасени, е изградена алпийска спасителна въжена схема. Братята са невредими.

Служителите на пожарната изказват специална благодарност на местен жител от селото, обяснил им какъв е релефът на дъното на реката, за да им помогне за спасителната акция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    ..........
    На тези хлапаци им дай само екстремни изживявания!!!!! Да ги пратят на село да копаят в градината да гледат животни!!!! После,ама щели да се удавят. Ами да се давят,какво търсят там?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари