Обвиниха кмета на Дупница за заплахи към шефа на полицията

0
Първан Дангов е отправил закани и към роднини на началника на РУ на МВР - Дупница
Първан Дангов е отправил закани и към роднини на началника на РУ на МВР - Дупница Снимка: Община Дупница за всички / Facebook

Първан Дангов е отправил закани и към роднини на началника на РУ на МВР - Дупница

Кметът на Дупница Първан Дангов е обвинен в закана с престъпление.

Под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил днес беше повдигнато обвинение срещу кмета на град Дупница Първан Дангов.

Дангов е привлечен в качеството на обвиняем за закана с престъпление против личността на длъжностно лице, съобщиха от прокуратурата.

Разследването е установило, че на 15 март 2024 г. Дангов се е обадил по телефона на временно изпълняващия длъжността началник на РУ на МВР в Дупница и го е заплашил. Заплахи са отправени и към близки на длъжностното лице.

С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Кюстендил, Дангов е привлечен в качеството на обвиняем. Днес му е предявено обвинението в присъствието на неговите защитници.

Обвинението е повдигнато по чл. 144, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – закана с престъпление против личността на длъжностно лице.

Ако бъде признат за виновен, Дангов може да получи наказание от една до шест години лишаване от свобода.

Предстои да се проведе съдебно дело по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари