Загиналият шофьор в Пловдив е извършил 16 нарушения за три години

1
Скоростта, с която се е движел не е установена, тъй като предстои автотехническа експертиза, каза наблюдаващият прокурор по делото Борис Михов
Скоростта, с която се е движел не е установена, тъй като предстои автотехническа експертиза, каза наблюдаващият прокурор по делото Борис Михов

Скоростта, с която се е движел не е установена, тъй като предстои автотехническа експертиза, каза наблюдаващият прокурор по делото Борис Михов

Загиналият шофьор от тежката катастрофа в Пловдив е с регистрирани 16 нарушения на пътя за три години стаж над волана. За момента водещата версия за трагедията е превишена скорост.

Скоростта, с която се е движел не е установена, тъй като предстои автотехническа експертиза, каза наблюдаващият прокурор по делото Борис Михов.

"Самото ПТП е настъпило около 3:20 през нощта, тогава движението в Пловдив е слабо. Малко преди ПТП-то е валял доста обилен дъжд и самият факт, че водачът се е движел с несъобразена скорост е довел до трагичния инцидент", каза Красимир Нешев, началник на пътната полиция в града, предаде БНТ.

Нарушенията му са предимно за превишена скорост и едно - за шофиране без предпазен колан. Досега водачът не е залавян да кара след употреба на алкохол или наркотици.

Автомобилът е регистриран на името на софийска фирма. Майката на загиналия младеж е служител на "Пътна полиция", потвърдиха от КАТ.

При инцидента други двама младежи също пострадаха тежко и са в болница с опасност за живота. Пострадал е и пожарникар, който се е притекъл на помощ след произшествието. Огнеборецът е с тежки фрактури, но без опасност за живота.

"Първоначално са изпратени три екипа на пожарната, впоследствие още един за разчистване на пътното платно. Колегите се насочват към най-тежката част на произшествието. Дървото, в което се е блъснала колата, е било вертикално, както и автомобилът. При започване на укрепителните действия дървото се изкоренява инцидентно и колегата остава затиснат под него", каза старши комисар Васил Димов от пожарната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    2
    ОПГ КАТ
    Майка му била служителка в КАТ. От къде пари за джип на пишлемето? М? Да е живо и здраво, жалко за момичето, дето е затрил! Пак да клецат в храстите с камерките! Жалки боклуци!
  • 11
    1
    Спонсор
    Едно Полуарменско Говедо по-малко! Хвала на Серсемите от Пловдив! И в парламента има много от тях! СВИНЕ ОТ ПЛОВДИВ И ДЖАМИЯТА! На място то на АЛЬОША сложете Бюст на няк ой от Столипиново или от Катуница или Куклен! Много ша ви ХОДИ на КОСТЮМА!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари