В Русенския университет се откри събитието „Физическа активност и планетарно здраве"

0

Инициативата е част от Европейската седмица на Общественото здраве

Днес на стадиона на Русенския университет се откри събитието „Физическа активност и планетарно здраве в Русенския университет", което продължава и утре. То е част от инициативата „Европейска седмица на Общественото здраве", организирана от Европейска асоциация на Общественото здраве (ЕАОЗ) и Българска асоциация за Общественото здраве (БАОЗ)." „Европейска седмица на Общественото здраве се провежда в периода 13-17 май по инициатива на Европейска асоциация на Общественото здраве и Българска асоциация за Общественото здраве.

Европейският ден на Здраве и здравно образовано младо поколение под егидата на ЕАОЗ и по инициатива на БАОЗ се организира от Професионален клуб "Фитнес. Здраве. Тонус." към Русенския университет, с активното участие на УСК "Академик", катедри "Физическо възпитание и спорт", "Педагогика", Студентски съвет, Мажоретен състав, преподаватели и служители от Русенския университет, обединени под общата идея. Събитието е под мотото „Бъди физическа активен", съобщават от ВУЗ-а.

Студентите бяха включени в три отбора. Освен състезанията, се проведе и викторина, свързана с планетарното здраве и физическата активност. Програмата включваше 6 игри на открито със съревнователни и игрови елементи, възпитателни методи, ориентирани към опазването на околната среда и викторина от студенти за студенти.

Спортните умения са познато предизвикателство за някои млади хора и нов импулс за онези, които все още са в търсене на здравословни начини за уплътняване на свободното си време. Комбинацията между естествено-приложните движения, като отделни стъпки, включени в сензорни пътечки, игри сред природата – еко-игрови модели, формират идеята, заложена в темата "Физическа активност и планетарно здраве", отбелязаха организаторите на събитието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Ко?!
    „планетарно здраве"?!!! Пу, да ви ЕМП, с какви откровени простотии ни занимавате! Интересно – от нас, данъкоплатците ли, се финансирате, кърлежи кръвосмучещи?
  • 6
    1
    Актуално
    Следва Българската асоциация по тракторни науки към местния ПУЦ да открие и проведе под егидата на великия тракторен учен и международен капацитет Ричи Бейли Събитие за тракторна активност, устойчиви интриги и схеми. То ще бъде промотирано и в междугалактическото академично пространство, където Ричи е почетен председател. Хвала вам тракторни учени и капацитети от местния ПУЦ, достигнали до междугалактически висоти.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари