Русенски студенти спечелиха 6 медала на Националната универсиада

0

Спортистите извоюваха 1 златен, 2 сребърни и 3 бронзови медала

Град Стара Загора отново бе домакин на 10-то издание на традиционната годишна Национална студентска универсиада, която се проведе от 7 до 12 май. Спортните отбори на Русенския университет бяха представени в четири спорта.

Лекоатлетите, водени от ст. пр. д-р Милена Григорова, се състезаваха много достойно. В тласкането на гюле второкурсничката Ивелина Милкова, специалност ПНУП, бе с класа над другите участнички и спечели първото място и златния медал. След нея на цели три метра остана представителката на Националната спортна академия. Успешни бягания направиха Томи Димитров - 800 м, Йордан Йорданов-3000 м, Ралица Станчева - 800 м.

Състезателите по тенис на маса, под ръководството на Павел Цолов, в състав: Огнян Тодоров, Константин Камбуров и Александър Дончев заеха пето място в отборното класиране от участващите в турнира дванадесет университета. Огнян Тодоров, студент в трети курс, специалност „Кинезитерапия", спечели два медала – сребърен на смесени двойки и бронзов на двойки мъже.

В турнира по кикбокс се представихме с двама участници. Конкуренцията бе изключително голяма, с участието на национални състезатели от Спортната академия и от Академията на МВР. Отлично се представи в категория до 74 кг. и в двата стила „кик лайт" и лайт-контакт първокурсникът Айхан Ахмедов, студент в специалност „Право". В първия стил той достигна до финалната среща, но непредвидена контузия го остави на второто място. А в следващия стил се пребори успешно за бронзовия медал. Другият наш представител Красимир Метев (категория до 79 кг), медалист от предходната универсиада, също много сърцато се състезава, но жребият го изправи срещу шампиона в категорията и остана на петото място.

В турнира по джудо нашите състезатели, водени от ръководителя на катедра "ФВС" гл. ас. д-р Валери Йорданов, също имаха успехи при изключителната конкуренция. Сред медалистите се нареди Даниел Върбанов, студент в специалност ППООР, спечелил бронзово отличие.

Общо русенските студенти-спортисти на Националната универсиада извоюваха 1 златен, 2 сребърни и 3 бронзови медала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари