Очевидец на катастрофата с Кирил Петков: Караха поне със 150 км/ч

7
Васил казва, че трудно ще забрави гледката
Васил казва, че трудно ще забрави гледката Снимка: стоп - кадър / Bulgaria On Air

Васил казва, че трудно ще забрави гледката

Продължава разследването на тежката катастрофа край Аксаково, отнела човешки живот. Назначени са експертизи. Разпитват се свидетели. Показания вече са дали експремиера и лидер на ПП-ДБ Киприл Петков и служителят на НСО, шофирал автомобила. Състоянието на пострадалата при удара жена остава критично.

Васил става пряк свидетел на тежката катастрофа. Пред Bulgaria ON AIR казва, че трудно ще забрави гледката.

"С щанга отворих вратите. И двете врати отворих, шофьорската седалка почти беше върху другата, гледката беше отвратителна", каза Васил.

Той разказва, че ударът е бил много силен, а колата на НСО се е движила доста бързо.

"Поне със 150 км/ч. Не им дава право, че Кирил Петков е там", добави Васил.

И Камен, който живее на метри от инцидента, се притичва на помощ на пострадалите.

"Колата беше неузнаваема. В началото тръгнахме с железа да вадим вратите, помагаме, но наникъде. Дойде пожарната с големи ножици. Видяхме жената, отвори малко очи, дойде линейката и я прибра", добави Камен.

Той споделя, че всекидневно колите се движат с висока скорост по главния път Варна-Добрич.

"Скоростта е точно 90 км", каза инспектор Димитър Дреков от Пътна полиция - Варна.

Тежко остава състоянието на пострадалата жена при катастрофата. Тя е с множество травми.

"Състоянието ѝ е тежко, но стабилизирано. През нощта са я работили два екипа - хирургичен и ортопедичен. В момента няма непосредствена опасност за живота. В медикаментозна кома е. В следващите дни смятаме бавно да пристъпим към събуждане", каза д-р Валентин Власаков от МБАЛ "Св. Анна" - Варна.

Разследването се води от военната прокуратура.

"Той като е бивш министър-председател, има право в продължение на 4 години да бъде охраняван от служители на НСО. Това, което е установено към момента, е, че другият автомобил, а не този на НСО, е отнел предимството на автомобила на НСО", подчерта служебният вътрешен министър Калин Стоянов.

Образувано е досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    15
    мале, мале,
    Че то няма никаква нужда от експертизи и вещи лица, достатъчно е да ви прочетат писанията тука и да приключат следствието! Ама като помня какви „бисери“ сътворявате при разни птп-та, жална му майка на този, за когото ще давате „експертиза“!
  • 18
    14
    Dirk Drow
    Точно 90 ама друг път. Ударът е минимум над 120.-130 Ударът е страниче, тъй че скоростта е единствео от таралясника на НСО. Замазахте и следите за да не се докаже, реслно с колко е карал. Удобно не работи и ттафик камерите. Само остава да потулите записите от автосетвиза за паро, ако не за много пари. Но хората знаят реалността и няма да я забравят. Ще си плащате за всични простотии.
  • 47
    13
    русенец
    Не са нужни експерти, нито очевидци. В колата има бордови компютър, в който са записани параметрите от последните няколко секунди, има и джи пи ес, който може да покаже как се е движила машината от София до мястото, където са убили човек! Иначе на това Т-образно кръстовище видимостта в ляво е около 140 метра... Загиналият е нямал никакъв шанс да направи каквато и да е спасителна маневра, защото е видял тъпанарите от НСО максимум на 140 метра, летящи в НЕГОВАТА лента. Крайно време е някой от НСО най-сетне да влезе в затвора, а останалите заптиета да се ДРЕСИРАТ да спазват правилника за движение по пътищата.
  • 46
    12
    Българин
    Отрепките Кирчо Простото и Зайо Цицин са съпричинители на смърт! Те са убийци! Като такива трябва да си понесат последствията, а цялата корумпирана сган наречена ППДБЛГБТ трябва да бъде изхвърлена на боклука!
  • 39
    11
    Спиро Карапетков
    Преди години Л*тфи М*стан помете автомобил като не спря на знак стоп на главен път и загина невинно бебе, след което обвиниха бащата! ДОКОГА?!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари