Експертизи доказват с каква скорост се е движил автомобилът на НСО

0

Загиналият при катастрофата мъж край Аксаково е бил професионален шофьор и карал камион на чистота

Назначени са експертизи, които да установят с каква скорост се е движел автомобилът на НСО, който вчера участва в тежка катастрофира край Аксаково. Изискани са и записи от охранителни камери по пътя. Военно-окръжната прокуратура в Сливен е разпитала и четиримата пътници в служебния автомобил - двама цивилни и двама служители на НСО. Предстоят и други разпити. Днес стана ясно още, че загиналият при катастрофата мъж е бил професионален шофьор. Пътувалата с него жена остава в болница, но вече няма опасност за живота ѝ, предаде БНТ.

Свидетел на катастрофата разказа, че в следствие на удара цивилната кола е била смазана, а шофьорската врата - блокирана.

Камен Бойчев - свидетел на инцидента: "Тук изкарахме един кози крак, да отворим вратите. Там вътре имаше мъж и жена. Дойдоха пожарната, дойдоха Бърза помощ. Виждаме, че имат по-големи такива машини, ножици и с тяхната помощ тогава изкарахме."

Починалият мъж е бил професионален шофьор и е карал камион на чистотата. Жената пътувала с него вече е без опасност за живота. Извършени са ѝ няколко операции.

Д-р Валентин Власаков, МБАЛ “Св. Анна” - Варна: "Продължава да бъде на обдишване и в следващите дни в зависимост от това как протича заболяването, ще решим какво да правим."

Според пътния експерт Диана Русинова, колата на НСО се е движила със скорост много по-висока от разрешената:

"При 60 км в час това ПТП нямаше да настъпи. При 60 км в час автомобилът ще има възможност, който идва по основното направление в посока Аксаково, ще има възможност да намали и да спре и да види, че все пак там евентуално навлиза някакъв автомобил, който ще му отнеме предимството.

На мястото на катастрофата все още личат следите от удара. Огледът на местопроизшествието е продължил до полунощ. Четиримата пътници в колата на НСО са разпитани още снощи, а днес - и останалите свидетели. Назначени са и много експертизи.

"Съдебно-биологична, химическа експертиза и автотехническа експертиза след събиране на всички доказателства и които да дадат отговор за механизма на настъпилото пътно-транспортно произшествие, както и да се установи кой от водачите е бил виновен", обясни подполк. Георги Василев, заместник-военноокръжен прокурор на Сливен.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че разследването ще изясни причините за катастрофата, включително и с каква скорост се е движил автомобилът на НСО:

"Важното е това, което е установено по безспорен начин е, че другият автомобил, а не този на НСО е отнел предимството на автомобила на НСО."

От Националната служба за охрана заявиха, че оказват пълно съдействие на разследващите и призоваха да не се разпространяват необосновани хипотези, преди разследването да приключи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    3
    Балканеца
    Изобщо не разбирам за чии чеп ни е това НСО. Понеже политиците всъщност не са политици, а мутри. В белите държави политиците ходат на рабора с автобус, с велосипед... нашите с джипове, S Класи, специални режими, лампи. Изобщо не ни трябва НСО, това че били с лампи не виждам какво предимство им дава някъде, има си закон и трябва да се движат според него. Същото важи и за скоростта. Ама ние ги търпим изедниците и сме си виновни.
  • 9
    2
    Аз
    И второ: защо когато автомобилите на НСО карат по специален режим, т.е. с пуснати специални светлини нямат сирена, като линейките и пожарните например? За да могат да се чуват от другите шофьори при липса на видимост, както е в случая? И трето: защо винаги трябва да карат бързо? Нали всички казват, че високата скорост убива?
  • 13
    1
    Аз
    Защо експертиза за скороста на автомобила на НСО? За да може на експертите да им се каже да изчислят по-ниска скорост ли? Каква скорост показва GPS на автомобила? Това е истинската скорост и те я знаят. Явно не им изнася. А високата скорост на този автомобил е причината за катастрофата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари