Италия призова Израел да прекрати военните действия в Газа

5
Серджо Матарела​: Надяваме се, че цикълът на насилие ще бъде прекъснат възможно най-скоро
Серджо Матарела​: Надяваме се, че цикълът на насилие ще бъде прекъснат възможно най-скоро Снимка: АНСА

Серджо Матарела​: Надяваме се, че цикълът на насилие ще бъде прекъснат възможно най-скоро

В послание до израелския си колега Ицхак Херцог по случай израелския Ден на независимостта италианският президент Серджо Матарела призова за прекратяване на огъня в Газа, предаде италианската новинарска агенция АНСА, цитирана от БТА.

Италианският държавен глава заяви, че "незабавното прекратяване на военните действия в ивицата Газа" е наложително.

"Надяваме се, че цикълът на насилие ще бъде прекъснат възможно най-скоро, и че напрежението може да бъде снижено (включително на регионално равнище), както и че може да бъде отворен пътят за диалог, водещ до справедливо, необходимо и трайно решение с две държави, което е в съответствие с международното право", заяви Матарела.

Това е "решение, което е в интерес на всички, и с което всички трябва да се ангажираме", заяви италианският президент. Той подчерта също, че Италия твърдо признава правото на съществуване на Израел.

"В този ден на оправдана гордост за израелския народ, ние наблюдаваме с голяма загриженост драматичните събития в региона, все повече белязани от насилие и напрежение", каза той. "В този контекст искам да потвърдя ангажимента на Италия да гарантира, че Израел може да упражнява неотменимото си право на съществуване в мир и сигурност".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    абе монка, ти и сара
    Ами ако се надигнат всички около вас, само да плюнат и ще ви издавят?!? Колко земя ви отреди ООН 47-ма - 14000 кв.км, колко сте сега - 22 145 кв.км. Вие земя ли си родихте, купихте или я завоювахте, ерейчетата ми те, милите?!? Абе защо никой не казва добра дума за вас, а всички ви плюят?!? Все ревете за антисемитизъм, пък го практикувате същия срещу братовчедите ви араби и те семити!
  • 0
    3
    Sara
    Аз сьм еврейка,бе чичко,така,че,го запомни,че спиране няма,да има, и примирие няма,докато не се избият всички ислямски диваци,и не влезнат евреи там,няма да спре войната..
  • 2
    2
    ооо, монка,
    днеска си в женското си „Аз“
  • -3
    1
    Sara
    Аха,друг път ще я прекрати!!!Избивай всички мрьсни ислямски диваци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари