Словенският премиер призова ЕС да признае Палестина

2
Роберт Голоб е изпратил писмо до лидерите на страните членки
Роберт Голоб е изпратил писмо до лидерите на страните членки

Роберт Голоб е изпратил писмо до лидерите на страните членки

Словенският премиер Роберт Голоб заяви в интервю за СиЕнЕн, че е изпратил писмо до лидерите на страните членки на Европейския съюз, в което ги призовава да се присъединят към процеса на признаване на държавата Палестина, съобщи словенската национална телевизия РТВ Сло. Той описа събитията в Газа като „катастрофа, на каквато не сме били свидетели досега“.

Мисля, че с единство на европейско равнище можем да бъдем много по-важен играч на международната сцена, особено в Близкия изток. В момента има много различия между страните членки на ЕС. За съжаление, това не помага за установяването на мир в Близкия изток, така че първо трябва да се установи единство на европейско равнище“, каза Голоб и допълни, че според него може да се увеличи натискът върху Израел и Хамас и да се постигне мир в Близкия изток, предава БТА.

Той обясни, че призивът му е за незабавно започване на процеса по признаване на Палестина и показване на солидарност с палестинския народ. Според него обаче в процеса на признаване страните трябва ясно да изразят очаквания си към двете страни. Те включват прекратяване на военните действия, освобождаване на заложници и полагане на усилия за решение с две държави.

Събитията в Газа са по-трагични, отколкото може да се опише с думи. Това е човешка катастрофа, на каквато не сме били свидетели досега“, подчерта словенският премиер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари