Живущи в блок "Мара Гидик": Милен е опасен, а институциите в Русе нехаят за проблема!

15
Повечето хора се страхуват от него и го отбягват. Посяга на майки и деца, твърдят съседите му
Повечето хора се страхуват от него и го отбягват. Посяга на майки и деца, твърдят съседите му

Вижте разказа им за тревогите, които им създава проблемното поведение на съседа им

В редакцията на Dunavmost пристигна писмо от живущи в блок "Мара Гидик" в град Русе.

То е във връзка с репортажа по Нова телевизия и предаването "Здравей България" от 22.05.2024 г. за случая с пребитата млада жена от психично болен мъж.

"Изключително силно сме обезпокоени от репортажа на Наталия Йорданова от тази сутрин, на който станахме свидетели всички ние от блока в който живее въпросния мъж. Повечето от нас разбираме за случая станал на 25 юли в 20:00 ч. вечерта едва сега и сме изумени, но не за първи път.", отбелязват те.

Съседите му твърдят, че той е опасен за обществото, а институциите нехаят за проблема.

Вижте разказа им за тревогите, които им създава проблемното поведение на съседа им Милен:

Всички от нас познават въпросния мъж. Неговото име е Милен и работи като фризьор на свободна практика в апартамента си. Живее на първия етаж във входа, в който живеем. За всички ни е добре известен. За всички ни са добре известни и проблемите на живущите, които той създава.

За последните 3 години и половина, има поне още 3 подобни случая с агресия и побой от негова страна, за които беше настаняват нееднократно в психиатричното отделение в Русе, като последния му такъв престои беше преди едва няколко месеца.

За съжаление медиите и обществеността в Русе (извън блока), едва сега разбира за сериозния проблем, който имаме. Надяваме се сега институциите да се задействат, молим медиите да отразят проблема ни, защото ситуацията в която се намираме е крайно притеснителна и поражда много въпроси.

Доколкото имаме информация, Милен е бил лекуван многократно в специализирано заведение, при което е имало подобрение. Но когато бъде изписан, Милен не си пие редовно хапчетата и не спазва лечението на психиатрите си, което води до значително влошаване на психическото му състояние. По думите на майка му, лекарствата, които той взема са за шизофрения, но и за други по-леки разстройства. СЕРДОЛЕКТ, ЗЕЛДОКС, ЛЕВИД и други са му били изписвани, но с минимални подобрения и успокояване на състоянието му.

Проблемът, както каза майката на пострадалата жена в репортажа на Нова, не е само че той не си пие лекарства и няма кой да му упражнява контрол. Проблемът е, че той консумира големи количества алкохол всеки Божи ден, което при смесване с лекарствата, които пие, води до още по-голям проблем. Майка му отказва да му осъществява контрол да си пие редовно хапчетата и да не консумира алкохол, за която има слух във входа ни, че редовно е пребивана от въпросния мъж, но когато попитахме полицията за това, те ни казаха, че нямат такава информация, защото може би при тях не е постъпвал такъв сигнал от страна на майката на Милен.

Не е нормално този човек все още да си живееш необезпокоявано във входа и да продължава да създава напрежение сред живущите. Ние се страхуваме от него, били сме заплашвани многократно от него, както въпросната млада жена в репортажа. Беше ни казвано, че ще ни пребие, ако извикаме полиция, когато е имало проблем. На наш съсед гумите на колата му бяха спукани, след заплаха от страна на този мъж. И още много други инциденти, за които просто всички във входа не са вземали почти никакви мерки досега, защото просто проблемът не може да бъде решен.

Накратко – обажда се някой, идват, прибират го в психиатрията за една седмица и след това го пускат и отново всичко е постарому. Затова пишем това отворено писмо към Вас – молим да призовете институциите да се задействат, този човек е изключително опасен за околните и не може да продължава да стои необезпокояван. Трябва да бъде взет за повторно лечение, по възможност много по-сериозно, по възможност в друго психиатрично отделение, защото това в Русе явно не си е свършило докрай работата. Този човек е опасен и е въпрос на време да стане много по-сериозен инцидент. Посягал е да бие и деца, посягал е и към майки.

Защо в България трябва да чакаме да умре човек, за да се задействат институциите? Защо никой от медиите не дойде на място пред нашия блок, за да ни интервюира и ние да разкажем за проблема си? Да, някои от нас биха се страхували, и то с право. Други биха говорили, но ако им се закрият лицата и преправят гласовете. Но всички ние осъзнаваме сериозността на този проблем, само Полицията, Прокуратурата, институциите в Русе не вземат мерки, за да решат проблема завинаги.

Каним Ви да посетите нашия блок и на място да вземете интервю от хора живеещи в блока и входа на Милен. Пред камера не знаем, но в частни разговори със сигурност ще чуете потресаващи истории. Продължаваме да твърдим, че този човек е агресивен и опасен, а институциите в Русе нехаят за проблема. Повечето хора се страхуват от него и го отбягват. Този човек има нужда от специализирана помощ и лечение, но не само за една седмица, защото после излиза, не си пие лекарствата, пие алкохол и кошмарът продължава.

С уважение,

живущите в блока

П. С. Подписка за принудително изгонване ще бъде инициирана, от утре 23 май. Желаещите, молим да се свържат с М. Т.

Благодарим за вниманието!

М. Т.

А. С.

Е. Е.

Н. Д.

К. С.

Л. А.

Х. Х.

А. К.

Ц. Д.

С. С.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -14
    21
    отвратена съм
    не знам кой от къде си е изсмукал тези глупости, но няма нищо вярно в статията. Познавам лично човека, защото живея в същия блок и смея да твърдя , че е точно обратното. Психично болна е жената с кучетата, от която е пропищял целия блок. И е редно, когато се пише подобна статия да се види и другата гледна точка , а не само на "пострадалата". Но това са българските медии, нека има зрелища и хейт, останалото не е важно. Апропо, никой от живущите в блока не е подписвал каквото и да е , та е редно да се разследва как се спекулира с хората и да се вземата необходимите съдебни мерки за това
  • 0
    20
    До тъпия трол
    И като пишеш тъпотии с крадени псевдоними си мислиш, че си много умен ли? Бахти жалкива кумунярско тероруZZшлямски БОКЛУК дето си! Дано се усетиш, "Брутус" фалшиви жалкарче! ДГД
  • 0
    19
    Брутус
    Освен небинарен гей съм и шизофреник, сам си пиша, сам си и отговарям. Смятайте какво жалко същество съм :(
  • 0
    18
    Брутус
    17, добър си с мръсните фантазийки в коментарите и то не от сега. Ясно ни е, че си поредния злокачествен тумор в града. А часовника тиктака....
  • 0
    17
    Брутус
    Всъщност аз съм най обикновен небинарен гей, който си проси внимание, като се прави на много страшен по сайтовете. Коментари 15 и 16 са мои, измислям си някакви провинения, но всъщност са ме хващали само за дишане на лепило в Селеметя, нищо повече...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари