Заведение в Китен търси балонеса

0
Така се наричат момичетата, които пълнят и продават балоните с райски газ
Така се наричат момичетата, които пълнят и продават балоните с райски газ Снимка: bTV

Така се наричат момичетата, които пълнят и продават балоните с райски газ

С началото на летния сезон полицията и здравните инспектори започват масирани проверки в заведенията за незаконна продажба на диазотен оксид, известен като райски газ.

Въпреки това заведение в Китен пусна в социалните мрежи обява, че търси балонеса. Така се наричат момичетата, които пълнят и продават балоните с този газ.

От 7 септември миналата година има пълна забрана за продажбата на райски газ в клубове и дискотеки. Екип на bTV се обади на телефона от обявата, за да научим какви са условията за позицията за работата на балонесата.

- Какви са условията?

- За сега не търсим. Ние не работим в момента.

- А кога мога да се обадя, видях обява?

- По-нататък към края на месеца. Като се обадите пак, тогава ще ви кажа условията.

Това е нощното заведение, което в момента е в ремонт. На място екипът на bTV попада на собственика му, който отказва коментар.

Обявата за работа вече е изтрита от социалните мрежи. Противозаконно предлагане на райски газ има най-често в баровете, дискотеките и курортните комплекси, обясняват от полицията.

“Ние ще се самосезираме и ще извършим проверка, като резултатите от проверката ще бъдат докладвани в Районнаtа прокуратура Бургас за произнасяне по компетентност”, коментира главен инспектор Христо Грудов, началник на районното управление в Приморско.

Употребата на този газ по закон е разрешена само при приготвянето на храни и напитки. При директно вдишване, може да причини сериозни щети върху здравето.

„Може да се стигне до шокови състояния, загуба на памет, халюцинации. Може да се получи и мозъчна смърт. Предстои акредитирани лаборатории да могат да отчитат, че това е райски газ, нямаме на територията на областта такава лаборатория все още“, коментира Полина Желева от РЗИ - Бургас.

Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева. При повторни нарушения глобата стига до 12 000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Русенец
    Млади, умни и красиви българки, не се подлъгвайте да работите незаконно съобразни професии.
  • 2
    1
    daskal
    Аха, търсят да надува балони и разни други работи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари