Защо румънците предпочитат почивката в България?

1
В последния ден от великденските празници само през "Дунав мост" - Русе са преминали над 65 хиляди души
В последния ден от великденските празници само през "Дунав мост" - Русе са преминали над 65 хиляди души Видео: NOVA

В последния ден от великденските празници само през "Дунав мост" - Русе са преминали над 65 хиляди души

Румънците са най-многобройните туристи у нас през великденските празници. Това показват данните не само на хотелите по Черноморието, но и статистиката от граничните пунктове. В последния ден от великденските празници само през „Дунав мост” при Русе са преминали над 65 хиляди души в 19 хиляди превозни средства. Защо северните съседи предпочитат почивката в България и колко им струва пътят от Румъния до избран курорт в България като време и пари?

Екип на NOVA тръгна от южната част на съседката ни, за да направи сметката. Като първа и най-близка спирка сме отбелязали Варна. Първото, което трябва да направим, е да заредим на бензиностанция. 10 литра ни струваха 70 леи.

Бързо стигаме до първата спирка, където само плащаме таксата на граничния пункт. След това стигаме до поредния авариен ремонт на мост. Той ще стартира на 13 май и ще продължи до 31 май. През това време в участък от около 20 метра движението ще се пропуска само в една лента.

След като преминаваме на българска територия, влизаме в един от пограничните магазини, където най-често спират румънските граждани, за да разберем какво си избират от България.

Всичко купуват. За тях цените са ниски. И на алкохола, и на цигарите. Най-често пътуват до морето”, обясни търговецът Илияна Димова.

И така екипът ни пристига във Варна. Пътят ни отне малко повече от три часа и половина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    5
    Име
    Защото е евтино и като се оплачеш за нещо може да е и за без пари ! Погледнете сайтовете за резервации - повечето негативни коментари са на румънци
  • 3
    4
    Турист
    Стига с тая Гърция , ужас! За 6-7 дни почивни преживяването в Италия/ например/ е на ниво- природа, история, забележителности, храна...Ама на българина му дай Гърция - да кибичи по опашките и пр...Е, то ясно, че е по-евтино от Италия, ама кеф цена няма. За румънците не е проблем да пътуват в съседните им държави и те далеч не са са само България, но си идват тук и то по обясними причини.
  • 7
    3
    гост
    Предпочитат почивките тука защото обожават опашките на Дунав мост .
  • 25
    2
    Русе
    Ако имахме свестни пътища - не 58 000, а 580 000 щяха да са в Гърция и Турция, защото цените в България не отговарят на качеството! А защо идват в България румънците - и аз им се чудя?! Имат повече пари от нас, но явно им се вижда дълъг пътя до Турция и Гърция. Единственото евтино в БГ е алкохола, цигарите и к*рвите!!!
  • 21
    1
    русенец
    Румъния е над 19 милиона души, от тях 65 000 са били по великденските празници у нас. България е около 5 000 000 (да ме извинява НСИ), 58 000 са посрещнали Великден в Гърция. Ако имахме свестни пътища както в Германия, по които да се пресича страната ни за 3 часа, то тези 65 000 румънци щяха да са 650 000 и нямаше да са тук, а в Гърция.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари