Задържаните служители от пристанище "Европа" разказаха за тежко полицейско насилие

1
Някои от пострадалите дадоха извънреден брифинг
Някои от пострадалите дадоха извънреден брифинг Видео: Днес България

Някои от пострадалите дадоха извънреден брифинг

Общо десет служители на пристанище „Илия Бояджиев“, в частност портЕвропа“ са били подложени на нечовешки издивателства от страна на служители на МВР. Това потвърдиха част от задържаните, които току-що дадоха извънреден брифинг за медиите, предава Днес България.

Припомняме, че МВР нахлу в частното пристанище около 16.30 часа на 16 май. По първоначални данни са задържани четирима служители, но впоследствие те се оказаха цели 10. Издадена им е заповед за задържане за 24 часа.

Днес на брифинга присъстваха някои от пострадалите, а именно, Таня Шопова, Мария Ганчева, шофьорът Илия Събев, Янчо Преснаков, Жени Аврамово, дъщеря ѝ, както и още един от шофьорите. Към Илия Събев е имало заплаха за обвинение в убийство, без да е виновен. Човекът споделя, че се страхува да излезе от вкъщи.

„До онзи ден имах огромен респект към полицаите, но това е страшно, заплашиха ме, че ще ме убият от бой, ако не кажа какво е станало на пристанището. Така ме удряха, че явно знаят къде да ударят, събориха ме на земята“, допълва още пострадалия.

Той се отървава само с няколко шамара, но останалите са подложени на зверски тормоз – както психически, така и физически. Защитници на битите са адвокат Кръстевич и адвокат Русев. Държани са без храна, без вода. Отправяни са заплахи към семействата на пострадалите.

По информация на „Днес България“ спецакцията е осъществена във връзка със сигнал за контрабанда на гориво. Иззета е голяма част от документацията на фирмата и софтуерната техника на която е записвана информация за осъществяваните дейности.

Тази сутрин обаче собственикът на пристанище „Европа“ Николай Филипов“ отрече в района да се осъществява каквато и да е контрабанда.

Защитниците на пострадалите са категорични, че ще подадат жалба, защото, по думите им, такова насилие от страна на полицейски служители до момента е невиждано.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Цензурата
    Защо клипа е свален?
  • 2
    2
    да кажа
    Частно пристанище в държавата не е редно да има.Равносилно е на частна митница"Солунската митница" на бай Ви Ганя.Там винаги се въртят Дочоолу и Гочоолу.
  • 4
    1
    Как беше песента?
    Родната полиция ни пази, а? Пляскахте им на мършите, радвахте им се!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари