Възстановиха споделеното ползване на тротинетки в Русе

5
Забранено е карането по тротоари
Забранено е карането по тротоари Снимка: Русе Медия

Забранено е карането по тротоари

Споделените електрически тротинетки отново са на разположение на русенци. Със затоплянето на времето и повишаване на дневните температури, услугата за придвижване из града със скутерите на Lime е възстановена от фирмата, пише Русе Медиа.

От компанията напомнят, че скутерите трябва да се карат само по велоалеи или в най-дясната част на пътното платно, когато за въпросния път в сила е ограничение на скоростта до 50 км/ч. Забранено е карането по тротоари. Тротинетките на Lime имат и номера, което позволява да се извършва контрол по придвижването им.

Завръщането на електрическите тротинетки става в момент, когато общинските съветници ще обсъждат предложението за промени в наредбата, които да въведат местни ограничения за ползването на скутерите в пешеходните зони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    16
    Дражева
    Онзи ден в тревата до кръговото на Оборище бяха хвърлени 4-5 тротинетки. Вътре в петното до Бриколаж също имаше една хвърлена, не оставена. Не останаха нормални хора, спазващи социалните норми. Не знам до къде трябва да стигнем за да вземем адекватни мерки. Свикнах е да живеем в мизерия, подритвайки торбички, бутилки, кенчета. Няма загриженост за децата в училище. Децата масово, (не отделни случай) пушат цигари. Балони дишат единици, но цигарите ... Доста хора станаха учители не по призвание , а заради сравнително добрите заплати в сектора.
  • 5
    15
    Не само
    Тротинетките създават проблеми, проблеми създават и опростачени индивиди и вандали от града, които ги захвърлят където им попадне или ги трошат в изблик на простотия. Русе се пълни с простаци и вандали, вижте само в какво състояние е подлеза на кръговото движение с изпоцапаните стени и изпотрошените асансьори.
  • 11
    14
    Не
    на тротинетките в Русе в пешеходната зона и в Парка на младежта.В други цивилизовани държави ги забраниха.Тук някаква фирма си е платила на общинарите да ни ги набутат.Ай сифон.Не разполагате със здравето и живота ни и нямате право да ги натрисате.Разкарайте и циркаджийските влакове.
  • 10
    13
    Аз
    Аман от тези, тротинетки. Поне някой да си вършеше работата и да следи къде се карат и да глобяват. Всички безотговорни родители купуват такива на децата си и ги пускат по улиците. Без да им обяснят как и къде да карат. Возят се по двама, блъскат хора и си бият шута. Но понеже град Русе е станал един ма******ник никой не прави нищо.
  • 5
    12
    До втори...
    Станаха 3
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари