Украински дронове поразиха петролна рафинерия в Русия

0
Безпилотни летателни апарати са ударили и военно летище в южната част на руския Краснодарски край
Безпилотни летателни апарати са ударили и военно летище в южната част на руския Краснодарски край Снимка: Володимир Зеленський / Facebook / архив

Безпилотни летателни апарати са ударили и военно летище в южната част на руския Краснодарски край

Безпилотни летателни апарати на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) и на военните са поразили петролна рафинерия и военно летище в южната част на руския Краснодарски край, съобщи източник от украинското разузнаване, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Това е втората атака на дронове на ССУ срещу военното летище "Кущчевская" и рафинерията "Славянск" през последните три седмици", заяви източникът, като уточни, че на летището са били разположени десетки самолети, включително Су-34, Су-25, Су-27 и МиГ-29.

По-рано днес руски висши представители заявиха, че Украйна е изстреляла 9 тактически ракети с голям обсег "АТАКМС" (Army Tactical Missile Systems, ATACMS) по Крим и е атакувала руски области с най-малко 60 дрона, което е принудило петролна рафинерия в Южна Русия да спре работа.

По-рано бе съобщено също, че петролната рафинерия "Славянск" в Краснодарски край в Южна Русия временно е спряла работа след масирана украинска атака с дронове през нощта. По данни на местните власти шест украински дрона са паднали тази нощ на територията на преработвателния комбинат.

Ройтерс уточни, че рафинерия "Славянск" е с капацитет от 4 милиона тона петрол годишно, което прави по около 1 милион барела на ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари