Украйна е изтеглила свои части от Харковска област

1
Руските сили напредват и обстрелват селища в нова офанзива
Руските сили напредват и обстрелват селища в нова офанзива Снимка: Facebook / Архив

Руските сили напредват и обстрелват селища в нова офанзива

Украйна е изтеглила свои бойци край няколко селища в североизточната Харковска област, където руските сили напредват и обстрелват селища в нова офанзива по протежение на границата, обяви Киев.

Военните дадоха подробности за изтеглянето на фона на нови призиви на президента Володимир Зеленски към САЩ за ускоряване на военните доставки, предаде АФП.

Москва предприе изненадваща наземна атака в Харковска област миналата седмица в опит да напредне на бойното поле, докато Киев изпитва остра нужда от оръжие и войници.

"В някои райони, край Лукянци и Вовчанск, в отговор на вражеския огън и атаки на сухопътни сили и с цел спасяване на животи на наши войници и избягване на загуби, наши части маневрират и се преместват към по-удобни позиции", съобщи късно снощи украинската армия.

През продължаващата повече от 2 г. война и двете страни използват "по-изгодни позиции", за да обозначат изтегляне.

Двете селища – на около 30 км една от друго - са близо до границата с Русия и са мишена на новата офанзива.

Украинският Генщаб заяви, че ситуацията "остава трудна", но настоя, че силите на Киев "не позволяват на руските окупатори да напреднат".

Към района са изпратени подкрепления.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    ZV
    Колкото повече укро мръвка смърди по храстите на фронта ,толкова повече вдовици от Укрия ,ще дойдат да ни утешават сексуално.
  • 1
    6
    фенката на путлерчо
    Не забравяйте, че аз съм третополов небинарен травестит с анал, колкото Шипченския проход! Събирам пари за смяна на пола и пиша под 20 различни ника като Путин Хуйло и още един куп подобни. Твърде тъп съм за да си променя репертоара и веднага се разбира. че един единствен травестит стои зад всички никове, но какво да се прави, толкова безмозъчен съм...
  • -5
    5
    фенката на путлерчо
    Колко ПРОСТ рушлямистански трол трябва да си, че да си мислиш, че като крадеш псевдоними и пишеш болежките си за смяна на пола ще постигнеш нещо? Бахти малоумните тролчета ви избира мутрофанката на путлерчето! Пхахахахаха! Жалка и смешна картинка сте, тъпациии!
  • -2
    4
    фенката на путлерчо
    Аз всъщност съм мъжче, обаче си смених пола и вече съм "фенка". Обичам да лапам резани карабини и за това на гейроизборите ще гласувам за който обещае да напълни гейропата с най-много резани карабини.
  • 0
    3
    фенката на путлерчо
    Вярно е че мириша но пък съм тъпа на гъз. Кокаинам слава!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари