Центърът за настаняване от семеен тип „Вяра“ стана на 10 години

0

Юбилейното събитие се проведе под мотото „Да запазим достойнството и уникалността на различието“

Центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Вяра” навърши днес 10 години от създаването си. Юбилейното събитие се проведе под мотото „Да запазим достойнството и уникалността на различието“.

За нас движението е радост, независимо дали сме физически ограничени, когато душата пее и танцува, никой и нищо не може да я спре“, сподели при откриването на тържеството управителят на центъра Албена Атанасова.

Тя получи поздравителен адрес от името на кмета на община Русе и почетен плакет с благодарност за дейността на центъра през годините.

Детегледачките споделиха трогателни истории, свързани с децата. Възпитаниците на центъра пък бяха подготвили развлекателна програма с песни, танци и упражнения на фитнес уредите.

Центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Вяра“ е създаден по проект „Нашите деца са наша отговорност“ – разкриване на комплекс от резидентни услуги за деца и младежи с увреждания на възраст от 3 до 25 години. От 2015 г. той се управлява от Сдружение „Дете и пространство“, а услугите му са свързани с ежедневните потребности на децата. Те включват 24-часова грижа за здравното, емоционалното и поведенческото им развитие, както и за развиване на умения за самообслужване и независим живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Anton
    Строили се армия от проскубани и грозни лелки,и ни занимават с глупостите си.
  • 1
    1
    Stoian
    Тези пьк кви са,сега ги чувам
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари